Beljak: Što ima Čačić meni govoriti. Pa nisam ja ratni profiter

Vijesti 13. svi 202111:16 > 12:301 komentar
Izvor: N1

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak bio je gost N1 Studija uživo. Gradonačelnik Samobora je još, nada se, tri dana.

“Ja sam svoju dionicu od 12 godina napravio. Ponosan sam što sam toliko imao povjerenje. To će ostati najbolji dio mog života, grad ostavljam stabilan, najbolji u Hrvatskoj”, kaže, dodajući i da je posljednih pet godina radio volonterski i nije uzimao plaću od grada.

Na pitanje što je zatekao kad je došao na mjesto samoborskog gradonačelnika, Beljak kaže kako ono što je zatekao ne želi nikome.

“Kolaps u financijama, praznu gradsku upravu. Svi su pobjegli na godišnje. To ne želim nikome. Tko god dobije povjerenje birača, imat će u meni saveznika. Ako će to htjeti”, govori.

VEZANA VIJEST

Beljakov favorit je njegov dosadašnji zamjenik, Željko Stanec. za kojega tvrdi da će biti samostalan.

“Nisam nikad bio niti ću biti netko tko želi vući poteze iz sjene. Ne želim se petljati, budući gradonačelnik će biti još uspješniji od mene”, govori.

Na pitanje zašto nije išao i po četvrti mandat na čelu Samobora, kaže: “Saborski sam zastupnik i predsjednik parlamentarne stranke. Stranka nije u bajnom stanju, moram se posvetiti tome, a onda nemam vremena posvetiti se gradu. Ja imam više poslova, a poznato je da ako želite raditi više poslova u isto vrijeme, onda nijedan od njih ne obavljate kako treba.”

Beljak nije za ograničavanje mandata lokalnih čelnika.

“Mislim da to nije dobro. Naša birokracija je previše troma da bi se za dva mandata moglo napraviti kao što može negdje drugo”, objašnjava.

Budućnost HSS-a

Za mjesto samoborskog gradonačelnika u budućnosti se ne namjerava ponovno kandidirati.

“Nema više. HSS će nakon ovih lokalnih izbora dobiti smjernice kako se pripremati za sljedeće izbore, na njima će sigurno nastupati samostalno nema više nikakvih koalicija. Bio sam naivan, HSS na izbore 2024. ide samo stalno u svih 10 izbornih jedinica”, najavljuje.

“Ući ćemo u Sabor, ja sam se dokazao za razliku od nekih drugih. Postoje određene kvalitete u HSS-u. Imamo puno gradonačelnika i načelnika i kad svi budu na listama, vidjet ćete kakve ćemo rezultate postići”, govori.

“Mi imamo ešalon mladih ljudi na ovim izborima. Od njih ne očekujem pobjedu, očekujem da konsolidiraju redove”, kaže.

Govoreći o koalicijama HSS-a, kaže kako se svi moraju ujediniti ako žele maknuti “stožernu ekipu zvanu HDZ”.

VEZANA VIJEST

O stanju u Varaždinu kojim vlada Ivan Čehok, kaže: “To će iza birati građani Varaždina. Čovjek koji je završio u zatvoru, izađe iz zatvora i dobije izbore. Pa nisu Varaždinci ludi.”

Na pitanje o sukobu s Radimirom Čačićem burno je reagirao.

“Može se on ljutiiti koliko hoće. Što ima Čačić meni govoriti. Pa nisam ja ratni profiter. Ja nisam sudjelovao u makinacijama ni prije rata. Pitajte njega je li on. Ne može on meni govoriti, on glumi moralnu vertikalu. Meni možete govoriti što hoćete, ja nisam sudjelovao ni u privatizaciji ni u čemu. On nije kriminalac, neće ga se nikad procesuirati…”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar