Beroš: Od Vatavuka očekujemo smirivanje stanja i prekid daljnjih sukoba

Vijesti 21. svi 202113:041 komentar
Izvor: Damir Spehar/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se priopćenjem vezano uz situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu te istaknuo da nadzor obavlja zdravstvena inspekcija, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te Ministarstvo financija.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te proračunski nadzor Ministarstva financija u idućim danima dat će cjelovitu sliku poslovanja u KBC Sestre milosrdnice, a sve će biti dostupno hrvatskoj javnosti, istaknuo je ministar Vili Beroš u priopćenju.

VEZANE VIJESTI

Ministar zdravstva Vili Beroš pozorno prati zbivanja u KBC Sestre milosrdnice s posebnim naglaskom na osiguravanju uvjeta i prilagođavanju organizacije radiološke službe radi pružanja pravodobne i cjelovite usluge pacijentima, ponajprije onima s najtežim oblicima bolesti. Od v.d. ravnatelja te bolničke ustanove prof. dr. sc. Zorana Vatavuka očekuje smirivanje stanja i prekid svih daljnjih sukoba među zaposlenicima, te osiguranje redovitog rada i posvećenost potrebama pacijenata. U tim nastojanjima ima punu potporu, dodaje se u priopćenju.

“Prvi zadatak je osiguranje pružanja usluga pacijentima i suzdržavanje svih zaposlenika od daljnjeg javnog prepucavanja koje nanosi štetu ugledu te naše najstarije zdravstvene ustanove, a potom i detaljno analiziranje dosadašnjeg poslovanja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i hrvatskoj javnosti prezentiralo pravo stanje stvari. Zato sam u tu ustanovu poslao zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva da obavi svoj dio posla, te zatražio od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da u okvirima svojih nadležnosti obavi kontrolu i nadzor poslovanja.

Dodatno će i Ministarstvo financija u idućim danima obavljati proračunski nadzor kojim će se utvrditi kako se raspolaže sredstvima zdravstvenih osiguranika i hrvatskih poreznih obveznika. Uz to, očekujem i da nadležna državna tijela poduzmu radnje prema prijavama koje su podnesene od strane bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. sc. Dijane Zadravec.

Rezultat svih tih kontrola i nadzora treba biti cjelovita istina o dosadašnjem poslovanju bolnice koja će odagnati sumnje s ustanove i njenih zaposlenika ili u slučaju nezakonitih radnji omogućiti učinkovitu primjenu zakonskih sankcija”, kaže ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući tako i na napise i upite pojedinih medija kako se razvija situacija u KBC Sestre milosrdnice i što ministar i Ministarstvo zdravstva kane poduzimati u vezi s time.

“Nemamo ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. To je čvrsto stajalište Ministarstva zdravstva, ali i opredjeljenje Vlade da se odlučno obračuna s takvim pojavama u svim segmentima društva”, poručuje Beroš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar