Boris Jokić: Škole su pošizile za ŠIZ-om

Vijesti 18. velj 202210:56 > 12:06
JEFF PACHOUD / AFP, Ilustracija

Tomislav Tomašević dana predstavio je koliki je interes škola u Zagrebu za izborni predmet Škola i zajednica. Na konferenciji za medije govorio jei Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

U zagrebačke srednje škole se uvodi izborni predmet Škola i zajednica.

Čak 47 srednjih škola izrazilo je interes za uvođenjem izbornog predmeta Škola i zajednica i čak 116 nastavnika što je nadmašilo očekivanja Grada, kazao je Tomašević. Riječ je o 87 posto srednjih škola.

“Naglašavam da se radi o izbornom predmetu koji se nudi u srednjim školama u Zagrebu. Cilj je postizanje osobne, ali i društveni dobrobiti u okruženju u koje učenici odrastaju. Riječ je o inovativnom programu koji su zajednički razvili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci te Prva riječka hrvatska gimnazija”, poručio je Tomašević.

“Škole su pošizile za ŠIZ-om”, našalio se Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja, koji je predstavio kurikulum tog predmeta. Cilj predmeta je da se glas mladih ljudi čuje i da se njihova aktivacija u lokalnoj zajednici može isplatiti.

“Da sam srednjoškolac, sigurno bih se prijavio za taj predmet”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.