Božinović o događajima na Platku: Policija je radila posao najbolje što može

Vijesti 03. velj 202314:58 0 komentara
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je incident na skijalištu Platak, a osvrnuo se i na aferu AP.

“Ja ne šaljem inspekciju, ali nije poslao ni Glavni ravnatelj policije. Kad govorimo o komunikaciji o prkeršaju javnog mira i sigurnosti, u Hrvatskoj dnevno ima oko 200 kaznenih djela i 1000 prekršaja. Zamislite situaciju kad bi se o svakom takvom djelu izvještavalo?”, kazao je ministar o događajima na Platku.

Božinović ističe da je policija odradila svoj posao najbolje što može. “Utvrđivala je činjenice, ispitala je sudionike i temeljem toga podnijela prekršaje te potom obavijestila javnost i DORH. Da policija nije radila posao, ne bi bio takav spis sa svim ovim što vam govorim.”

Osvrnuo se i na aferu SMS. “Nemam informacije niti ih ja mogu imati, a sve što se radi u toj operaciji, provodi je USKOK, radi se temeljem USKOK-a i o tome nemam informacije.”

Dodaje da policija i USKOK koordiniraju aktivnosti već nekoliko godina. Novinare je zanimalo ima li i u njegovom ministarstvu ‘zapošljavanja preko veze’.

“Imam načelnika vodje koji je u policiji 31 godinu, dakle, sustav je tako postavljen da uvijek čelnici preporučuju ljude s kojima će surađivati na određene pozicije unutar ministarstva. Što se tiče zapošljavanja, svake godine vam prikazujemo generacije policijskih službenika koji polažu prisegu. Nekad ih godišnje ima 500 ili 600, nekad je bilo 800. Svaki put smo vas pozvali”, rekao je ministar.

“Svi smo mi, pogotovo mi koji smo dugo u sustavu, i sinoć me jedan gospodin pitao nešto što bi moglo biti na tragu ovog što vi govorite… Kad ste na javnoj funkciji, kad ste dužnosnik, to se događa, ne meni, sigurno se događa svima. Zna se što je procedura i kako se obavlja”, dodao je Božinović odgovorajući na upit je li mu se netko javljao oko ‘zapošljavanja preko veze’.

“Zakon nije uklesan u kamen”

Ponovno se osvrnuo na događaje na skijalištu i klasifikaciju tog prekršaja.

“Zakon nije uklesan u kamen, ako praksa ukaže da neke stvari treba dodatno sankcionirati, ako neke kazne treba pooštriti ili ublažiti, to je posao stručnih službi koje prate podatke za primjenu bilo kojeg zakona i temeljem toga se donose prijedlozi na Vladu i u Hrvatski sabor”, dodaje Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!