Čačić: Svaki dodir HDZ-a s Čehokom za nas znači prekid svakog razgovora

Vijesti 01. lip 202122:58 1 komentar
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bivši varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u RTL Direktu gdje je komentirao lokalne izbore i neke aktualne teme.

Otkrio je da je razočaran rezultatom izbora i što nije osvojio treći mandat župana gdje će ga zamijeniti HDZ-ov Anđelko Stričak.

“On je jedan srednji vojnik partije bez nekakvih referenci s razvijenom političkom i socijalnim inteligencijom. Vidio sam premijera da se žalio na nekorektnosti, kad bi mediji pratili županijsku razinu – ta razina prljavština koju je HDZ upotrijebio… Ja sam 35 puta bio na izborima, vidio sam svašta, izgubio sam s Račanom, doživio sam poraze i pobjede. Ostat ću gdje jesam kao predsjednik stranke koja podržava Vladu na nacionalnoj razini. Razgovarao sam s Plenkovićem. Doveli su ljude koji su kažnjavani za korupciju, koji su pravomoćno osuđivani, koji su kažnjavani i optuživani za bludničenje (Pavkovića). Upotrijebili su ljude s optužnicama i to sve u prvom krugu, a zamislite u drugom krugu. Izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima ‘Čačić žetončić’ s objašnjenjem ‘Nemojte za njega glasati on na nacionalnoj razini surađuje s nama’. Zamislite. Sa SDP-om su napravili isto”, rekao je Radimir Čačić za RTL.

Na pitanje hoće li podržati HDZ, odgovorio je:

“Sve sam rekao to premijeru, tim i gorim riječima. Ovako. Imaju jedan dan. Sutra. Mi smo potpisali deklaraciju; da sa strankama koje imaju u svojim redovima kriminalce i ljude optužene za kriminal i korupciju i onima koji to podržavaju mi ne želimo imati posla ni na kojoj razini. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati. Mi imamo stvar na nacionalnoj razinu , veliku. Mi smo dobili niz općina, dobili smo podršku, zadovoljni smo. Stranački smo ojačali. Mi smo zadovoljni ali da bi podržavali na nacionalnoj razini bez izostanaka inzistiramo na dinamici brza pruga Zagreb – Lepoglava- Varaždin – Čakovec. Na nacionalnoj razini očekujemo konkretnost, a što se tiče naše suradnje u tome – ako ne budu duboko u korupciji, Čehok i ekipa, bit će suradnje.”

Čačić je rekao da se ne vraća u Sabor, a o Tomislavu Tomaševiću dodaje:

“Politika je ozbiljan posao, Zagreb su ozbiljno odradili. Razumiju stanje, nisu Orah, nisu Živi zid, oni su nove ideje – svaka čast. To treba pretvoriti u stranku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare