Damir Mikuljan: Zahtjev za ispravak objavljene informacije

Vijesti 28. ruj 202312:26 0 komentara
Slavko Midzor / Pixsell

Nakon objave zastupničkog pitanja zastupnika Mosta Zvonimira Troskota upućenog ministru gospodarstva Davoru Filipoviću, o isplatama HEP-a odvjetniku Damiru Mikuljanu, Mikuljan nam je, putem odvjetničkog ureda Škare-Petrović, poslao zahtjev za ispravkom informacije koji u nastavku objavljujemo:

“Saborski zastupnik Zvonimir Troskot već duže vrijeme kontinuirano iznosi netočne i nestvarne podatke o odvjetničkom radu odvjetnika Damira Mikuljana iz Zagreba vezane za ugovore sa naručiteljem odvjetničkih usluga – HEP d.d.

Odvjetnik Damir Mikuljan imao je zaključena dva ugovora sa HEP d.d. koja je zaključio u odgovarajućem postupku nabave usluga koje je provodio HEP d.d. Odvjetničke i javnobilježničke usluge su temeljem članka 30. st. 1. Zakona o javnoj nabavi izuzete iz postupka javne nabave prema odredbama tog zakona.

Prema prvom ugovoru (GACKO) za koje se iznose netočni podaci o ISPLAĆENIM milijunskim iznosima isplaćeno je ukupno 145.000,00 kuna. Taj je ugovor istekao. Prema drugom ugovoru za superviziju dva postupka koja su vođena kod Privrednog suda u Beogradu (a ne arbitraži kako se to iznosi) isplaćeno je ukupno kroz 3 godine 195.000,00 kuna. I taj je ugovor istekao.

Odvjetnik Damir Mikuljan ima odvjetnički ured preko 29 godina i bavi se građanskim i trgovačkim pravom te je zastupao brojne velike poslovne sustave. Od naručitelja usluga odvjetnik Damir Mikuljan dobio je dopuštenje da objavi te podatke budući da je temeljem članka 13. Zakona o odvjetništvu čuvati kao odvjetničku tajnu sve što mu je stranka povjerila ili što je u zastupanju stranke na drugi način saznao, dakle i nakon prestanka zastupanja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!