Dobronić za N1 o “zlovoljnom sucu”: Pokrenut je postupak provjere činjenica

Vijesti 14. tra 202311:45 > 13:09 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Krčki sudac Anton Hlače odgodio je ročište koje je bilo zakazano za 19. travnja jer je, kako stoji u obrazloženju - "zlovoljan". Vijest se brzo proširila, a slučaj je za N1 komentirao i predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić.

“Odmah po saznanju za to pokrenut je postupak provjere činjenica i nakon toga ćemo o odluci obavijestiti javnost na kraju radnog dana ili najkasnije u ponedjeljak”, kratko je za N1 poručio Dobronić.

Oglasio se i Malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica zatražio je od predsjednika Županijskog suda u Rijeci očitovanje o slučajevima odgode ročišta u Stalnoj službi u Krku Općinskog suda u Crikvenici, nastavno na informacije o odgodi ročišta zbog nezadovoljstva suca plaćom.

Ministar će po za primanju očitovanja, ukoliko će izostati reakcija nadležnih sudova, poduzeti mjere sukladno ovlastima ministra temeljem Zakona o sudovima, objavilo je Ministarstvo.

Zlovolja zbog platne liste

Podsjetimo, sudac je 19. travnja trebao održati ročište u slučaju dvije stranke koje se već više od godinu dana spore oko zemljišta, ali ga je odgodio za studeni s obrazloženjem da ga je “zlovolja spopala nakon što je dobio platnu listu”.

Dodao je i da je zbog stanja zlovolje raspravno nesposoban, ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtjevima sudaca donesenima na Zboru Udruge hrvatskih sudaca održanom u Dubrovniku 31. ožujka 2023. godine.

“Time će se otkloniti raspravna nesposobnost uredujućeg suca”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!