Dodikov ministar: Oluja je bila zločinačka akcija

Vijesti 01. kol 202315:59 0 komentara
Armin Durgut / PIXSELL

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić izjavio je u utorak kako je vojno-redarstvena operacija "Oluja", kojom je 1995. godine oslobođen teritorij Hrvatske pod okupacijom pobunjenih Srba, bila "zločinačka akcija".

Nešić je ovo kazao nakon što je zatražio istragu i stegovni progon protiv policajca Marka Škegre, koji je na Facebooku postavio objave u kojima je pozdravio predstojeće obilježavanje “Oluje”, kao i fotografiju muškarca koji je na leđima imao istetoviran pozdrav “Za dom spremni”.

Objave je postavio pripadnik agencije pod nazivom Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela, koja je zadužena za osiguranje važnih osoba i državnih objekata.

“Kao čovjek i kao ministar sigurnosti smatram da ljudima koji veličaju zločinačke akcije kao što je ‘Oluja’, kada je izvršen pogrom nad srpskim narodom, nije mjesto u policijskim agencijama”, izjavio je Nešić, kojega je na poziciju ministra sigurnosti postavio Milorad Dodik.

Nešić je prije dva tjedna branio dvije studentice iz Istočnog Sarajeva, suočene s osudama jer su, također na društvenim mrežama, veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića a Bošnjacima poručile kako im je žao što ih u ratu nije više pobijeno.

“Nečuveno je da mi danas imamo otvoren predmet protiv djevojaka koje su iznosile svoje mišljenje i koje su dizale tri prsta”, izjavio je tada pred novinarima Nešić.

Dvije su studentice zbog spornih objava na tri godine suspendirane sa studija na Fakultetu za kriminalistiku sveučilišta u Sarajevu, no ravnatelj srbijanske obavještajne službe BIA Aleksandar Vulin odmah im je ponudio nastavak studija u Beogradu i stipendije srbijanske vlade, što je Nešić također pozdravio.

Sada je pak kazao kako je osobno inicirao pokretanje stegovnog postupka protiv policajca čiji mu se odnos prema “Oluji” ne dopada te je najavio kako će tražiti da ga se zbog toga otpusti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!