Doznajemo što su uhićeni BBB-i rekli istražiteljima u Grčkoj: “Došli smo u Atenu jer volimo Dinamo”

Vijesti 05. pro 202312:46 2 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Premda je istraga protiv BBB-a osumnjičenih za sudjelovanje u krvavim navijačim neredima u Ateni zatvorena za javnost, doznali smo što su mladići pričali pred istražiteljima.

Opisali su da su u Grčku došli organizirano i da je dogovor pao u Zagrebu.

“Komunikacija je išla preko aplikacija. Granice smo prošli normalno, nije bilo nikakvih problema. Sa sobom nismo imali nikakvog oružja niti smo u Atenu došli s namjerom nekoga ubiti”, rekao je jedan od navijača.

Upravo njegove riječi da se radilo o organiziranom dolasku bile su grčkim istražiteljima temelj za optužbu o udruživanju u zločinačku grupu što je najteža inkriminacija koja im se stavlja na teret.

Kasnije su, doznajemo, BBB-i objašnjavali da su u Atenu došli podržati svoj klub, a neki su čak uvjeravali da su u glavni grad Grčke došli turistički.

“Uhitili su me u hotelu, a na stadionu nisam ni bio. Nisam sudjelovao u tučnjavi niti znam išta ovom incidentu. Nemam baš nikakve veze s tim, a pogotovo ne s ubojstvom Michalisa”, naveo je još jedan od osumnjičenih Hrvata.

On je, kao i većina ostalih, i na dodatnom ispitivanju negirao krivnju, no još se uvijek ne zna hoće li tužiteljstvo od nekih okrivljenika ipak odustati, odnosno obustaviti istragu protiv njih i pustiti ih na slobodu.

Dio ih je ipak priznao da su bili u blizini AEK-ovog stadiona kada je došlo do tučnjave. Morali su to učiniti budući da su ih snimile nadzorne kamere.

“U Atenu smo došli podržati naš klub, ali nismo imali namjeru organizirano se potući. Zatekli smo se u toj situaciju. Nisam znao što se događa. Krenula je tučnjava, a u njima su sudjelovali i brojni grčki navijači. Napali su i nas, morali smo se braniti. Nismo imali namjeru se tući. Ne sjećam se svih detalja dobro jer je bila velika gužva, ljudi su trčali. Nismo znali kamo idemo, samo sam htio pobjeći od svega i tako se spasiti”, dio je još jednog iskaza.

Zanimljivo je da su neki uvjeravali kako uopće nisu znali kamo idu, već im je, tek nakon polaska rečeno da su na putu za Grčku. No demantiraju da su imali namjeru potući se.

“U Atenu smo otputovali zbog ljubavi prema Dinamu unatoč zabrani”, izjavili su tvrdeći dalje kako su pobjegli kada je krenula tučnjava.

Ispitivanja u Ateni nastavljaju se danas i sutra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare