Ernest Petry: HDZ je pobjednik izbora Ličko-senjskoj županiji

Vijesti 17. svi 202120:04 0 komentara
Marko Dimic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry rekao je u ponedjeljak da je HDZ pobjednik izbora s osvojenom većinom glasova u jednom gradu i šest općina u toj županiji.

S druge strane, ustvrdio je da su njegov protukandidat na izborima za župana, Darko Milinović i njegova stranka LiPO, prošlost na području Ličko-senjske županije.

“Milinović i njegove liste nisu pobijedile ni u jednoj općini niti u jednom gradskom vijeću. (…)  Nema kontrolu ni nad županijskom skupštinom, nego će HDZ sa koalicijskim postizbornim partnerima imati kontrolu”, poručio je Ernest Petry nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ

Petry je kao kandidat za župana (HDZ-HSS-HBS) dobio 32,04 posto glasova birača koji su izašli na birališta, neznatno manje od protukandidata Darka Milinovića iz LiPO – 32,04 posto s kojim ide u drugi krug lokalnih izbora.

U izjavi je istaknuo kako su tijekom predizborne kampanje “mediji plasirali dezinformacije koje je plasirao” Milinović da će on pobijediti u prvom krugu, ali je na novinarsko pitanje misli li da su mediji radili protiv njega, odgovorio da ne misli.

“Ne možemo to reći, nego da je Milinović prema medijima plasirao neistinite informacije”, objasnio je svoju izjavu Petry.

Sisačko-moslovački kandidat za župana Ivan Celjak (HDZ, HSLS, HSS, HSP, HKS, HNS, HSU) izrazio je zadovoljstvo izborima u toj županiji, gdje je HDZ dobio većinu u županijskoj skupštini, a u Petrinji je podršku najvećeg broja birača dobila HDZ-ova kandidatkinja Magdalena Komes.

Celjak je u prvom krugu dobio 48,57 posto glasova birača, a u drugi krug ide s kandidatom koalicije SDP, Centar, Laburisti, HDRS, Zelena alternativa – ORaH, Danielom Berdaisom koji je dobio 21,35 posto glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!