Filipović: Ovakav kaos u Holdingu rezultat je borbe za izborni plijen

Vijesti 12. lis 202114:00 > 22:111 komentar
Izvor: N1

HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, Davor Filipović, u N1 Studiju uživo govorio je o načinu na koji Možemo! upravlja gradom.

Za početak je rekao kako nitko iz oporbe ne likuje nego da je njihova dužnost da upozore na “kaos u Holdingu”.

“Nitko u 100 dana nije očekivao čuda jer se ta čuda ne mogu dogoditi. Međutim, nitko nije očekivao ni ovakav kaos, koji je posljedica borbe za izborni plijen”, kaže.

VEZANE VIJESTI

“Gradonačelnik je, podsjetit ću, govorio da je bio konzultant u 40 zemalja svijeta, a vidimo po ovome da se ništa od ovog ne bi događalo da je bio konzultant u ijednoj zemlji svijeta. Ako imate ugovorni odnos, ako je netko isporučio neke usluge te usluge morate i platiti. Nekakav je normalan običaj u poslovanju izvršiti neke obaveze, koje vidimo da gradonačelnik ne izvršava. Stavio bih ovo u kontekst jedne pjesme Hladnog piva: ‘Imamo dobra kola radi dojma, imamo stav i kad nemamo pojma’. U kontekstu gospodina Tomaševića, imamo bicikl radi dojma, imamo stav, ali nemamo pojma. Pogledajte Vukovićev mail koji je jutros objavljen, on tamo govori da je primao usmene naredbe vezane za kadroviranje što je nedopustivo”, kaže Filipović.

“Neka objasne zašto je kredit preplaćen”

Rekao je kako je ovdje došlo do miješanja članova Nadzornog odbora u rad Uprave, “što je nedopustivo”. Dodaje i kako se vidi da se to događalo po “nalogu samo gospodina Tomaševića”.

“Jutros je u mailu Vukovića on problematizirao visinu kamatne stope na onaj kredit od 400 milijuna kuna kojim se Tomašević hvalio i kako je to povoljna stopa. Ja sam u srpnju problematizirao da je to prevelika stopa. Brojna privatna poduzeća se zadužuju ispod 1%. Bilo bi dobro da gradonačelnik i razni stručnjaci poput Bajakića koji su očito ugovarali taj kredit, a ne Uprava, objasne zašto je taj kredit preplaćen”, rekao je.

Na pitanje mogu li ovrhe poslane Holdingu ugroziti poslovanje, kaže da iskreno ne zna, ali da 25 milijuna kuna ne bi trebalo biti preveliko opterećenje s obzirom na ukupne prihode Holdinga.

“A zašto ne znam? Jer gradonačelnik dosad nije rekao ni koje su obaveze  Holdinga, ni kakvo je stanje na računu, ni kakve su obaveze grada. On priča o nekim financijskim kosturima, a ne govori koji su to kosturi. Priča o uštedama, kojih nema, a sve su se svele na to da spusti nekakvu naknadu za školski odbor s 500 na 250 kuna i da govori o tome da Klisović više ne vozi Passata nego Škodu. Naši sugrađani zaslužuju da im se kažu točne informacije o Holdingu, pa on je zabranio istupanje u javnost”.

“Vidjeli smo nasrtaj Nadzornog odbora na Upravu”

Istaknuo je i kako ne poznaje ni Samodola ni Vukovića, ali da su mu ljudi, koji ih poznaju, rekli da su to pošteni i stručni ljudi.

“Vidjeli smo nasrtaj Nadzornog odbora na Upravu, a sve pod palicom gospodina Tomaševića, to se ne smije raditi. Krajnje je vrijeme da u našem gradu stvari počnu funkcionirati po zakonu. Ni ja ni građani nismo očekivali da će platforma Možemo! tako brzo postati platforma sukoba interesa”, govori.

Rekao je kako Tomašević ima 200 tisuća razloga, koliko je glasova dobio, da se konačno počne ponašati “odgovorno i sjetiti se riječi i obećanja koja je dao u kampanji”.

“Nije dobro što tada nije govorio istinu”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar