FOTO Što je uzrokovalo požar u centru Zagreba?

Vijesti 19. srp 202209:45 > 12:01 0 komentara
JVP Zagreb / Pixsell

Požar krovišta zgrade koji je u ponedjeljak oko 22 sata izbio u centru Zagreba stavljen pod nadzor vatrogasaca za otprilike sat vremena. Vatrogasci su tijekom noći vršili dogašivanje, a jutros su objavili fotografiju posljedica požara.

Oštećenje koje je nastalo najbolje se vidi snimkom drona koju su vatrogasci jutros snimili.

Naša reporterka razgovarala je s vatrogascem Kristijan Tomašekom iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb koji je otkrio neke detalje o samom požaru.

Kako kaže, vatrogasci su prvu dojavu dobili u 22 sata.

“Dolaskom na mjesto intervencije u Berislavićevoj 2 smo zatekli već razbuktalu fazu požara. Gasili smo ga s istočne i zapadne strane s dva visinska vozila. Požar se proširio na nekih 30×12 metara opožarene površine. Gasilo je u samom početku šest vozila s 22 varogasca. Izgorio je tavanski prostor i krovište”, rekao je.

Zabatni zidovi spasili širenje

Otkrio je i što je spriječilo širenje požara na krovišta ostalih zgrada koja su spojena.

“Zabatni zidovi u zgradi na broju četiri i u Arheološkm muzeju su odradili svoje i spriječili da se prošire na okolna krovišta jer su krovovi praktički spojeni s drugim objektima. To je poput jednog požarnog sektora, ali je zabatni zid to zaustavio pa se nije proširio na ostale dijelove krovišta”, kazao je.

Stanari su se sami evakuirali iz stanova, ali nisu se još vratili jer je u tijeku dogašivanje. Vratit će se čim bude sigurno, objasnio je vatrogasac.

Uzrok požara nije poznat.

Neslužbeno, uzrok je kvar na električnim instalacijama, no za potvrdu te informacije treba čekati kraj očevida.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!