Fuchs: Grad Zagreb i Zagrebačka županija od ponedjeljka na C modelu nastave

Vijesti 08. tra 202112:17 > 13:43
srednjoškolci, učenici, škola, obrazovanje
Ivica Galovic/ PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Ipak, ministar se nada da će ova nova kampnja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.