Gabrić: Jedina mjera koja može uroditi plodom je cijepljenje

Vijesti 03. stu 202111:40 > 12:16 1 komentar
N1

Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, bio je gost N1 Studija uživo.

Na pitanje razmišlja li se o novim mjerama, Gabrić kaže kako su još prošli tjedan na sjednici Stožera govorili o tome. “Već smo vidjeli, po broju covid pozitivnih, i upozoravamo od ljeta da je zvijezda vodilja stanje u KBC-u. Splitska bolnica pokriva cijeli jug Hrvatske. Prošli tjedan smo donijeli nove mjere, pojačan nadzor većih okupljanja, i vidite da je veliki broj događaja odgođen, jer se ne mogu poštivati mjere koje je donio Stožer”, govori Gabrić.

VEZANA VIJEST

“Mislimo da će ova dva dodatna dana za učenike oslabiti širenje virusa u učeničkoj populaciji. Ako ne bude tako, zajedno sa strukom možemo razmišljati o dodatnim mjerama. Sve službe su ozbiljno shvatile svoj posao. Nadam se da je ovo dovoljno upozorenje za naše građane. Jedina mjera koja može uroditi plodom je cijepljenje”, kaže dodajući da 600 ili 700 cijepljenih dnevno nije zadovoljavajući broj i “zato ćemo krenuti s novom kampanjom”.

“Uozbiljimo se, cijepimo se, dočekajmo blagdane kako treba. Ako zdravstveni sustav padne, mi drugi nemamo”, poručuje Gabrić.

“Nijedna država nije izdržala vječnost u lockdownu. Mislim da je jedina ispravna mjera da se što više pristupi cijepljenju. Ako se već družite, idete u zatvorene prostore, nosite maske, držite razmak i  higijenu”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare