Gabrić: Tri dana nije bilo testiranja, očekujemo gotovo 1000 zaraženih

Vijesti 28. pro 202108:49 > 09:37 1 komentar
N1

Načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić bio je gost Novog dana.

Na pitanje o brojkama zaraženih, Gabrić kaže da “današnji broj nije relevantan, ali je dobar pokazatelj”. Tri dana nije bilo testiranja i on očekuje da će biti veliki broj novozaraženih, njih gotovo 1.000.

“Stanje u Dalmaciji nije dobro, brojevi rastu. Je li to zbog omikrona ili drugog soja, svejedno je. Najrelevantnije je stanje u splitskom KBC-u i drugim bolnicama”, govori Gabrić.

vezana vijest

“Danas je u splitskom KBC-u 176 zaraženih, 37 osoba je na respiratoru. Srećom, danas nema preminulih. To je ona zvijezda vodilja, stanje u KBC-u, a ono je teško. Svaki dan moramo apelirati na naše sugrađane, znamo da su praznici i druženja, ali to treba svesti na najmanju moguću mjeru. Jučer je bilo godinu dana od dolaska prvog cjepiva, u Dalmaciji je zaista niska procijepljenost. Doista mi je žao što naši sugrađani to ne koriste. Možda neće zaustaviti virus, ali će zaustaviti hospitalizacije”, govori šef splitsko-dalmatinskog Stožera dodajući da ga “brine što naši sugrađani ne prihvaćaju da će tako spasiti svoj život i život svojih prijatelja, posebno starijih osoba”.

Govoreći o uvođenju novih mjera kaže: “Veliko je pitanje treba li uvoditi dodatne mjere. Ovih dana neće biti velikih dočeka na otvorenom u županiji, ali pozivam građane da se u što manjem broju okupljaju. U iduća dva tjedna nema škole, na taj će se način pokušati smanjiti broj zaraženih. To je jedini izlaz iz krize.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.