Građane i dalje zbunjuju nazivi na autocestama: Jeste li primijetili novo ime poznatog odmorišta kraj Zagreba?

Vijesti 16. ožu 202409:20 0 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Iako je Odluka o označavanju autocesta donesena prije dvije godine, a kojom su se promijenila imena nekih poznatih odmorišta i čvorišta, građane još uvijek zbunjuju novi nazivi pa se i dalje pitaju gdje su nestala.

Ponajprije se misli na ona poznata kao što su Plitvice, Lipovljani i Brinje. Neki vozači iznenade se i kada vide drukčije nazive za čvorišta na koje su godinama navikli. Naime, osim imena odmorišta, promijenili su se i nazivi brojnih čvorišta na hrvatskim autocestama poput Ivanje Reke, Jankomira, Rugvice, Zadra 1 i Zadra 2, piše Večernji list.

Odlukom o označavanju autocesta, osim usklađenja svih brojeva čvorišta, izmijenjeni su nazivi ukupno 27 čvorišta i odmorišta kojima upravljaju Hrvatske autoceste. Tako je 11 odmorišta na autocestama A1, A3, A4, A6 i A7 dobilo nove nazive. Otvoreno je i jedno novo odmorište na autocesti A3 – Črnec Ježevo.

Osim toga, 14 čvorišta dobilo je novo ime, a u promet je pušteno i jedno novo – Šibenik – Podi – na autocesti A1.

Na zagrebačkoj obilaznici nema više poznatog odmorišta Plitvice nego se ono sada zove Odmorište Zagreb koje, osim novog imena, dobiva i potpuno novi izgled.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!