Medicinske sestre ministru: Imamo pravo na besplatno testiranje protiv covida

Vijesti 29. ruj 202112:04 > 13:15 13 komentara
N1

Brankica Grgurić iz Strukovnog sindikata medicinskih sestara bila je gošća N1 Studija uživo.

“Mislim da će nam covid-potvrde u sustavu stvoriti samo dodatne probleme i poteškoće. Tko će ih kontrolirati? Opet će medicinske sestre morati kontrolirati ima li zaposlenik potvrdu, je li cijepljen. Htjela bih naglasiti da medicinske sestre nisu nikakvi antivakseri, ali naš ministar i poslodavci bi trebali znati kakvim kadrom raspolažu. One su cijepljene, na nekim odjelima i preko 80 posto. Medicinske sestre su bile bolesne i nitko ne priča o titru. Sestre su preko ljeta učinile dodatne napore jer žele zaštiti sebe i svoje obitelji”, govori ona.

VEZANE VIJESTI

“Naš predsjednik Vlade kaže da se nikog ne tjera da se cijepi. Ali, ako ja moram imati covid-potvrdu, kao što je imam, što je to drugo mene tjerati da se cijepim mimo svojih uvjerenja? Zašto bi medicinske sestre bile jedini toac nečeg što se mora? Mi sigurno nismo maloumne da ćemo za sebe primijeniti manju zaštitu”, govori Grgurić.

“Ministar je možda zaboravio da smo radile po 24 sata jer smo iz naših ustanova morali dati sestre u druge ustanove. U našim bolnicama nisu ležale lutke, nego teški bolesnici za koje su brinule medicinske sestre” govori Grgurić i poručuje ministru da nije lagan posao provesti 50 sati uz krevete bolesnika.

“Mi ćemo se testirati, ako treba, svaki dan, ali mi plaćamo naše osiguranje i dopusnko osiguranje. Sukladno tome, kao i ostali građani, imamo pravo na besplatno testiranje protiv covida”, poručuje ministru.

Kaže da medicinske sestre ne razmišljaju o bolovanjima.

“Nažalost, razmišlja se o odlasku. Kad su rekle da, nemamo puno bolovanja jer medicinske sestre dobivaju terapiju uz to što rade, dobivaju analgetike, voltarene, hodaju na terapiju, rade i dalje kako bi, dragi naši građani, što bolje skrbile o vama. Ako dolazite u bolnicu, a nemate covid-potvrdu, treba bris uzeti. Tko će to raditi? Gdje ćemo upisivati te bolesnike, tko će ih upisivati?

Gdje će bolesnik 15 minuta čekati nalaz, da dobije svoj ausweis. Stvarat će se kolone teških pacijenata. Shvatite, nemamo medicinskih sestara za rad s bolesnicima, to je naš problem. Nedostaje najamanje 8 do 12 tisuća medicinskih sestara”, naglasila je Grgurić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare