Grmoja: Ćorić nije htio otići ako mu se nešto ne da. Skandalozno je što je dobio

Vijesti 29. tra 202209:37 > 12:26 5 komentara

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, gostovao je u Novom danu i komentirao nove ministre koji u Vladu dolaze nakon rekonstrukcije.

Govoreći o Plenkovićevu predstavljanju novih ministara, Grmoja je rekao da je on na isti način hvalio i bivšeg ministra Marka Pavića i sve ostale koji su bili dio Vlade i na kraju morali otići zbog nedovoljno dobro obavljenog posla ili istraga pod kojima su se našli.

“Te pohvale premijera su očekivane, naravno da će hvaliti ove koji dolaze u Vladu, ali zanimljivo, kao da je više hvalio one koji odlaze nego ove koji dolaze”, rekao je Grmoja.

VEZANE VIJESTI

Mostovac i dalje zaziva nove izbore, kazavši da je to jedino rješenje u ovoj situaciji, iako mu je, kaže, jasno da partneri koji podržavaju Vladu ne žele na izbore, jer su svjesni da na njima neće osvojiti trenutne pozicije. “Vlada koja je preživjela toliko rekonstrukcija, odlazaka, afera više nema nikakav moralni niti stručni kapacitet napraviti nužne promjene u društvu ili realizirati ono što je potrebno, poput obnove. Mi smo rekli da su novi izbori jedini izlazak. Ne mislim da će ovi ministri napraviti nešto u periodu koji bismo željeli”, rekao je Grmoja.

Dodao je da je cijelo društvo u Hrvatskoj gotovo kao uobičajeno i normalno uzelo sve afere kojima svjedoče gotovo svakoga dana. “Ako ne aferama ministara i Vlade, onda svjedočimo aferama nižih dužnosnika. Svakog dana svjedočimo aferama, a meni je kao predsjedniku Antikorupcijskog vijeća neugodno to gledati i gadi mi se”, rekao je Grmoja.

Komentirajući odlazak Tomislava Ćorića iz Vlade i njegov vjerojatni budući angažman u HNB-u, Grmoja je rekao da Ćorić iz Vlade nije otišao jer je to tražio, nego zato što je opterećen aferama.

“Vladajući, naravno, kažu da on ne odlazi zbog afera, nego na vlastiti zahtjev, a jasno je da je Ćorić pritisnut aferom Krš-Pađene i nije ga se moglo prisiliti na ostavku, nego mu se moralo nešto dati, a to što mu se daje je skandalozno, da čovjek pod aferama odlazi u takvo mjesto kao što je Hrvatska narodna banka”, rekao je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare