Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja

Vijesti 07. lis 202208:03 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je sinoć na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu "tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije".

“Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj”, objavio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja na Twitteru.

Grmoja se također pita hoće li premijer Andrej Plenković danas demantirati i Inu, kao što je u četvrtak demantirao navode bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Kovačević, koji je ujedno i Uskokov osumnjičenik, u četvrtak je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo.

Ina: Zatvaranje sisačke rafinerije isključivo je naša poslovna odluka

Iz Ine su u četvrtak istaknuli da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika, napomenuvši da na tržištu prodaju samo dio proizvedene sirove nafte i to po tržišnoj cijeni, a ostatak se prerađuje u Rafineriji nafte Rijeka.

“Zbog teza koje se u javnosti provlače posljednjih dana, željeli bismo naglasiti da je zaustavljanje prerade u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. Naime, rafinerija u Sisku je bila neprofitabilna godinama, a s obzirom na današnja kretanja zajedno s riječkom rafinerijom stvarala bi gubitak veći od 1,5 milijardi kuna godišnje”, navodi se u njihovu priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!