Hajduković o Milanovićevim izjavama: “Hrvatska ispada smiješna”

Vijesti 25. lis 202208:30 1 komentar
N1

Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković u izjavi za N1 Newsnight je, između ostalog, odgovorio i na pitanje zgražaju li se strani diplomati na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o predsjednici Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi.

“Zgražaju je možda teška riječ, ali da su zbunjeni – apsolutno jesu. Nažalost, to je samo nastavak politike gdje se šalju proturječne poruke između Vlade, predsjednika. Na kraju dana Hrvatska ispada smiješna u očima naših saveznika jer imaju dojam da ni sami ne znamo što hoćemo. Mislim da treba puno više koordinacije u vanjskoj politici, a kada je nema bolje je neke stvari prešutjeti”, kazao je Hajduković.

Upitan je li Milanović pretjerao kada je, između ostalog, za Pelosi kazao da nije njegova razina da bi se sastajao s njom, Hajduković je odgovorio:

“Ona je ipak predsjednica Donjeg doma parlamenta najjače zemlje. Mislim da je njegov rang i netko s kime bi trebao imati bilateralu. Da sam ja na njegovom mjestu, imao bih je.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare