Hasanbegović: Iza Možemo! se kriju teoretičari lezbijskog sindikalizma

Vijesti 20. svi 202109:17 > 12:1312 komentara
Izvor: N1

Kampanju za drugi krug lokalnih izbora u Novom danu je komentirao saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, koji je u zagrebačku Skupštinu ušao na listi Domovinskog pokreta.

PROČITAJTE JOŠ

“Obnovio sam zastupnički status, Domovinski pokret je prvi put izašao na izbore u Zagrebu i ostvario izvrstan rezultat”, rekao je Hasanbegović.

Komentirao je korištenje ideologije u kampanji u Zagrebu. “Ideološke razlike čine suštinu politike. “Fenomen izbora u Zagrebu je sustavno političko-medijsko onemogućavanje ili prikrivanje prvorazredne ideološke pozadine Možemo!. Pokušava se prikriti ideološka supstanca pokreta koji se želi pokazati ad hoc skupinom zabrinutih građana, a riječ je o prvorazrednom ideološkom fenomenu. Imamo pokušaj uspostavljanje slike u kojoj će birači birati između deideologiziranih komunalnih aktivista koji se boze na biciklima za dobro građanu, a nasuprot njih nekakvu uskogrudnu ideološku platformu, a istina je potpuno obrnuta.

“Ne mogu biti simboli neideološkog građanskog aktivizma ljudi koji su u svom djelovanju, seciram sada listu Možemo! i ešalon koji se krije iza platforme Možemo!, dakle, teoretičari lezbijskoga sindikalizma, Vili Matula, dakle, apolegeti titoizma, Urša Raukar i slični… ne mogu biti ad hoc skupina zabrinutih građana koja se bore za dobro grada lišena bilo kakve ideološke pozadine”, dodao je Hasanbegović.

Smatra da svi imaju iste komunalne programe, da su svi protiv korupcije, a jedino što kandidate razdvaja je – ideologija.

Kaže da je rezultat izbora u prvom krugu posljedica konteksta u kojem su se odvijali izbori.

“Oni (Možemo!) su u prvom redu bili građanska bunta protiv višedesetljetne vladavine Milana Bandića. Fenomen Možemo! je posljedica sloma i propasti stožerne stranke ljevice, SDP-a. To je bila temeljna pretpostavka. S druge strane, u onom biračkom bazenu koji dijeli zajedničko biračko tijelo nije se nametnula dominantna snaga”, rekao je Hasanbegović.

Smatra da je Škoro, s obzirom na okolnosti, postigao izvrstan rezultat jer su, između ostalog, mediji “od Tomaševića radili kult ličnosti, a Škoru demonizirali”.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar