HDZ bi ulicu gdje je rusko veleposlanstvo nazvao po Hrvatu poginulom u Ukrajini

Vijesti 17. ruj 202212:14
Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zagreba poručili su kako bi se Bosanska ulica u kojoj je veleposlanstvo Ruske Federacije, trebala preimenovati u Ulicu Andre Fabijanića, u čast hrvatskog humanitarca koji je izgubio život u Ukrajini, a gradsku su vlast pozvali da podrže taj prijedlog.

“Potreseni viješću o preminulom hrvatskom humanitarcu u Ukrajini, koji je izgubio život pomažući drugima u nevolji, a stradao od onih koji su tu nevolju prouzročili, vjerujemo kako zaslužuje dobiti ime ulice u gradu Zagrebu i to upravo na adresi gdje se danas nalazi rusko veleposlanstvo”, stoji u priopćenju ZU HDZ Zagreb.

Fabijanić je, ističu, imao samo 29 godina kada je odlučio pomoći ljudima u Ukrajini koji su suočeni sa stradavanjem, progonom i humanitarnom katastrofom ogromnih razmjera. Bio je izuzetno aktivan u brojnim humanitarnim akcijama gdje je, između ostaloga, pomagao u evakuaciji ugroženih ukrajinskih obitelji.

”S obzirom da nova vlast u Zagrebu nema problem s izmjenama naziva ulica i trgova, ovo je prilika da pokažu kako su to spremi napraviti i mimo svojih inače isključivo ideoloških razloga i ovim činom iskažu poštovanje prema Andri Fabijaniću i svim nevinim žrtvama ruske agresije”, poručili su.

U priopćenju se podsjeća i kako je Hrvatski sabor 25. veljače ove godine usvojio „Deklaraciju o Ukrajini“, u kojoj je najoštrije osudio rusku agresiju na Ukrajinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar