Predsjednik pulskog HDZ-a napustio stranku, odustaje od kandidature na izborima

Vijesti 09. ožu 202114:21 > 14:32 0 komentara
N1

Predsjednik pulskoga HDZ-a i kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima Petar Ćurić dao je ostavku na sve stranačke dužnosti, potvrdio je u utorak predsjednik istarskoga HDZ-a Anton Kliman, a i Ćurić je u kratkoj izjavi za Hinu rekao da je to učinio zbog osobnih razloga.

“To znači da Ćurić nije ni kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule pa će stranka u što kraćem razdoblju imenovati povjerenika za Pulu i izabrati novog kandidata za gradonačelnika. Ćurić se na taj potez odlučio iz osobnih razloga. Moram priznati da me ova odluka zatekla, ali istodobno poštujem njegovu odluku”, izjavio je novinarima predsjednik istarskoga Županijskog odbora HDZ-a Anton Kliman.

Dodao je kako će se u skladu sa statutom u idućih nekoliko dana osnovati povjerenstvo i imenovati povjerenika za Pulu, koji će zatim izabrati HDZ-ova kandidata za pulskoga gradonačelnika.

Ističući kako je Petar Ćurić bio iznimno aktivan i angažiran i kao vijećnik HDZ-a u pulskome Gradskome vijeću, Kliman mu je zahvalio na dosadašnjem radu i angažmanu.

“Žao mi je da je do toga došlo, no očito su osobni razlozi jači. Vjerujem da ćemo neovisno o tome imenovati kvalitetnog kandidata za pulskog gradonačelnika i ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima”, zaključio je predsjednik istarskoga HDZ-a Anton Kliman.

I sam Petar Ćurić je u kratkoj izjavi za Hinu potvrdio tu odluku.

“Istina je, iz osobnih razloga jučer sam zatražio ispisnicu iz HDZ-a. To je to, ne bih ništa drugo”, poručio je Ćurić, koji je dužnost predsjednika pulskoga HDZ-a obnašao samo tri mjeseca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!