Hoće li danas poletjeti vojni zrakoplovi, unatoč Milanovićevoj zabrani?

Vijesti 16. ožu 202208:23 > 08:49 4 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

I za danas su najavljeni preleti lovačkih aviona i francuskih pilota aviona Rafale nad Hrvatskom.

“U utorak i srijedu, 15. i 16. ožujka 2022. u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. Eskadrile lovačkih aviona i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

Letovi će se provoditi u skladu s najavljenim planovima u odobrenim zonama, a u sklopu kojih su planirani i formacijski preleti gradova sjevernog Jadrana. U aktivnostima koje se provode u cilju uvježbavanja nadzora i zaštite zračnog prostora i zadaća odvraćanja, sudjelovat će i bojna Zračnog motrenja i navođenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, najavljeno je jučer iz Vlade.

Milanović zabranio prelete

Jučer, u utorak, nakon preleta vojnih zrakoplova, oglasio se predjednik Zoran Milanović zabranivši prelete.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba”, objavio je Pantovčak.

Odgovorio mu HDZ

Ubrzo potom, odgovorio mu je HDZ statusom na Facebooku.

“Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti hrvatskog neba, Milanović tjera naše saveznike?!

VEZANE VIJESTI

Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Rusija u Ukrajini, ne tako daleko od Hrvatske, provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od Drugog svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe.

Milanović ponovno maltretira načelnika GS OSRH koji je zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali Hrvatskoj pomoć u zaštiti zračnog prostora & time što HRZ i francusko mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi.

Dok SAD i Francuska šalju Hrvatskoj poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja”, naveli su.

Ostaje za vidjeti hoće li danas biti preleta vojnih zrakoplova nad Hrvatskom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare