Hrvatska biskupska konferencija donira sedam milijuna kuna za stradale u potresu

Vijesti 31. pro 202016:55 1 komentar
Marty Melville / AFP / ilustracija

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) donirat će sedam milijuna kuna pomoći stradalima u potresu, a novac je namijenjen najpotrebitijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

Odluku o donaciji donijeli su članovi Stalnog vijeća HBK u srijedu na online sjednici, a u četvrtak su je potvrdili i hrvatski biskupi.

Po riječima generalnog tajnika HBK Krunoslava Novaka o daljnjoj će se pomoći raspravljati na predstojećem plenarnom zasjedanju HBK, kada će se analizirati situacija na terenu i utvrditi potreba pomoći te će se odrediti i druge načini mogućeg djelovanja.

Najavljen je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina, nakon obilaska stradalog područja, kazao je da je za sada prikupljeno dovoljno materijalne pomoći te da svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare