Hrvatski članovi Nadzornog odbora INA-e sastali se s premijerom

Ekonomija 30. kol 202219:39 6 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Hrvatski članovi Nadzornog odbora INA-e uoči sutrašnje izvanredne sjednice sastali su se poslijepodne u Vladi s premijerom Plenkovićem, javlja HRT.

Glavni zaključak sastanka je da su postojeće informacije nedostatne, da nitko ne zna kako upravljački procesi u INA-i funkcioniraju. Zato je predsjednik Nadzornog odbora zatražio od Uprave zatražio detaljan izvještaj kako INA funkcionira iznutra. Također, žele znati kako i tko donosi odluke, javlja javni servis.

“Mi smo izmijenili informacije o ovome slučaju, dakle sve informacije koje imamo i koje su svakako nedostatne da bismo mogli imati kompletnu sliku, ali od sjednice sutra očekujemo upravo to. Ona mora prije svega dati odgovor što se dogodilo u tom upravljačkom sklopu, gdje je zakazano i naravno, ono što sada treba učiniti, iskoristiti ovaj trenutak da se poslovni procesi potpuno promijene, da oni budu transparentni, da se jasno zna tko potpisuje, tko je odgovoran za što i da se ti poslovni procesi Ine unaprijede. Mislim da je to najmanje što možemo učiniti”, rekao je Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora INA-e.

vezane vijesti

Upitan kako komentira optužbe Damira Vanđelića, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora u INA-i, da je upozoravao na gubitke i na kadrovska rješenja, Mikuljan je odgovorio da je zatečen zbog razloga što je Nadzorni odbor sve odluke donosili jednoglasno.

“Naravno da je pri donošenju tih odluka bilo pitanja, diskusija, mimoilaženja, ali smo na kraju jednoglasno donijeli sve te odluke i ja ne znam čemu sve ovo. Kao predsjednik Nadzornog odbora dao sam mu informaciju što sam zatražio od Uprave, a zatražio sam iscrpno izvješće o svim aspektima ovog slučaja, posebno o aspektima poslovnih procesa koji se odvijaju u INA-i”, rekao je Mikuljan.

Sutra je sjednica Nadzornog odbora INA-e.

“Hrvatski članovi, kao i mađarski, mogu saslušati samo izvješće Uprave. Ako ono bude nedostatno, mi ćemo tražiti dopunu. Dakle, želimo kompletan uvid”, poručio je Mikuljan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare