I ministar Malenica bio na ratnom brodu, na kojem su plovili biskup i nadbiskup

Vijesti 15. stu 202114:25
Izvor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ministar Mario Banožić besplatno je ustupio skupocjeni ratni brod za prijevoz biskupa i nadbiskupa nakon zaređenja. S njima je bio i ministar pravosuđa, Ivan Malenica.

Kako su objavila 24sata, ministar obrane Mario Banožić besplatno je ustupio brod Hrvatske ratne mornarice za prijevoz pripadnika klera iz Hvara u Split. Imali su uvid u dokument koji je potpisao ministar obrane, a koji dokazuje da je Banožić bez naknade dao ratni brod za prijevoz nadbiskupa i biskupa iz Hvara u Split, i to nakon završetka biskupskog ređenja.

Dokument se sastoji od pružanja potpore Hrvatskoj biskupskoj konferenciji nakon završetka ređenja novog hvarskog biskupa Ranka Vidovića 22. svibnja ove godine. Otkrili su da se radi o Obalnom ophodnom brodu Omiš (OOB-31) koji su mediji ranije opisali kao najbolji brod naše mornarice, čiji trošak korištenja u komercijalne svrhe iznosi čak 14 tisuća kuna po satu. Čekanje plovila na vezu zaračunava se 50 posto od navedenog troška, odnosno sedam tisuća kuna, također po satu.

Ređenju su, osim pripadnika klera, prisustvovali i ministar pravosuđa, Ivan Malenica, HDZ-ov saborski zastupnik Ante Sanader te splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban. Za 24 sata potvrđeno je da se Boban vratio redovnom brodskom linijom, a Sanader je rekao da se u Split vratio katamaranom. Međutim, ministar pravosuđa i uprave plovio je ratnim brodom.

Informaciju su za 24 sata službeno potvrdili iz nadležnog ministarstva.

“Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u službenom svojstvu sudjelovao je na biskupskom ređenju mons. Ranka Vidovića 22. svibnja 2021. godine u Hvaru. Ministar je na biskupsko ređenje išao katamaranom, međutim zbog obveza, u povratku se vratio navedenim plovilom”, odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar