Ivan Anušić: Treba poraditi na kvalitetnijem HDZ-u u Zagrebu, to je činjenica

Vijesti 22. velj 202117:07 > 21:502 komentara
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije, u Newsroomu je komentirao predstojeće lokalne izbore.

Kao ciljeve i izazove HDZ-a na lokalnim izborima, Ivan Anušić naveo je Vukovar, Osijek, Zagreb, Split, Rijeku te Ličko-senjsku županiju. Kaže da je HDZ najjača politička stranka koja ima vlast, a na lokalnoj razini najviše dužnosnika. “Želimo zadržati i povećati to. Rijeka, Osijek i Zagreb su izazovi, dosad nismo uspjeli nametnuti kandidata koji bi bio izabran”, rekao je.

“HDZ nijednom nije imao gradonačelnika iz svojih redova u Osijeku. Ali ni Osječko-baranjska županija nije imala župana iz HDZ-a sve do 2017., a sada je na redu Osijek”, optimističan je Anušić.

N1

Što se tiče Splita, specifičan je grad, kaže, pa dodaje da se nada kako će i tamo dobiti svog kandidata. “Očigledno je da Kerum ima podršku. Nijedan protukandidat nije za podcijeniti. Politika postaje dinamična, birači znaju iznenaditi u odabiru. Kerum je jedan od najozbiljnijih kandidata koji pretendira za gradonačelnika Splita. Već je i bio u fotelji gradonačelnika. Pretpostavljam da će se utakmica na kraju igrati u drugom krugu između dva kandidata”, prokomentirao je.

VEZANE VIJESTI

“Kad govorimo o Rijeci, politički je bastion SDP-a. Ali nije to zato što je SDP jako dobar tamo. Dolaskom Bukovića stvari su se za HDZ tamo promijenile”, rekao je. Plenkovć ne zamjera Olegu Butkoviću što nije ušao u utrku za župana, tvrdi Anušić.

“Odluka se ipak donosi kasnije, Butković je trenutno ministar u Vladi. Više možemo staviti na kocku pošaljemo li Butkovića. Tamo je Komadina koji je dosad pobjeđivao u prvom krugu i to nije za zanemariti… Punih 30 godina tamo je SDP pobjeđivao”, pojasnio je.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba

“Kada se dolazi do odluke koga poslati u kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, razgovara se s nekoliko ljudi koji su spremni ući u tu utakmicu. Treba poraditi na kvalitetnijem HDZ-u u Zagrebu, to je činjenica.

Zašto je Vanđelić odustao od kandidature, Anušić ne zna, ali smatra da se snašao na čelu Fonda za obnove.

“Zagrebu treba kvalitetan i jak čovjek, čvrst, pošten i odgovoran, koji će ga očistiti”, rekao je. Za Filipovića kaže kako je vrlo mlad, ali je iza sebe već ostavio neke uspjehe.

“Vukovar će ponovno biti veliko bojište, političko”

Na pitanje može li Ivan Penava bez HDZ-a dobiti Vukovar, odgovorio je:

“Vukovar će ponovno biti veliko bojište, političko. I dosad je bio jako osjetljivo političko područje. HDZ ide s Mažarom. Penava je već jedno vrijeme gradonačelnik, i čovjek koji ima dovoljno pažnje medija, koji je ušao u svaku nišu političkog utjecaja”, rekao je, pa podsjetio i na nezavisnog kandidata Sabu, koji iza sebe također ima gradonačelnički mandat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar