Ivan Penava i Nikola Mažar u drugom krugu za Vukovar

Vijesti 17. svi 202100:13 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik i kandidat za novi mandat Ivan Penava, koji po privremenim rezultatima nakon što su obrađena sva biračka mjesta ulazi u drugi krug s kandidatom HDZ-a Nikolom Mažarom, izjavio je u nedjelju da u drugom krugu očekuje pobjedu, a isto očekuje i Mažar.

“Ishodi ovih izbora su relevantni i dominatni za nas i prema njima postotak razlike u moju korist je ogroman, a dominantni ćemo biti i u Gradskom vijeću”, izjavio je Penava.

Također je kazao kako su predizborne ankete pokazale da je njegova pobjeda moguća i u prvom krugu, a malo je nedostajalo da se to i dogodi.

HDZ-ov Nikola Mažar također je zahvalio biračima na podršci rekavši kako u drugom krugu izbora očekuje pobjedu.

“Birači su već sada rekli što žele – žele Vukovar mira, Vukovar dobrostanja, Vukovar zadovoljnih stanovnika, a ne Vukovar podjela, nemira i sukoba”, rekao je Mažar.

Prema privremenim rezultatima izbora za gradonačelnika Vukovara, u drugi krug ulaze Penava s osvojenih 43,80 posto glasova i Mažar koji je osvojio povjerenje 24,81 posto birača.

Na trećem je mjestu bivši SDP-ovac i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo za kojeg je glasovalo 15,48 posto birača.

U Gradskom Vijeću Vukovara Nezavisna lista Ivan Penava-Hrvatska konzervativna stranka ima 41,78 posto glasova, a lista HDZ-a 21,71, dok se na trećem mjestu nalazi SDSS s 11,30 posto.

Izborni prag prešli su i Demokratski savez Srba (5,83 posto) i koalicija “Živim Vukovar” predvođena HNS-om (5,54 posto).

U Gradskom vijeću, nakon niza godina, neće biti SDP-a koji je osvojio povjerenje tek 3,91 posto vukovarskih glasača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!