Filipović i Štimac u drugom će se krugu boriti za Rijeku

Vijesti 16. svi 202119:01 > 17. svi 2021 00:26
Izvor: Nel PavleticPIXSELL

Građani Republike Hrvatske u nedjelju su birali svoje predstavnike na lokalnim izborima. Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu, u Splitu je najviše glasova dobio Ivica Puljak, u Rijeci Marko Filipović, a u Osijeku Ivan Radić.

Tijek događaja iz minute u minutu u cijeloj Hrvatskoj pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Zagrebu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Splitu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Osijeku iz minute u minutu pratimo OVDJE.

 

Iz minute u minutu

00:15 Komadina i Cappelli u drugom krugu za primorsko-goranskog župana

U drugi krug izbora za župana Primorsko-goranske županije, prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), idu kandidat koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS Zlatko Komadina i kandidat koalicije HDZ-HSLS Gari Cappelli.

Komadina (SDP) je prema privremenim rezultatima objavljenima u ponoć za župana osvojio 42,38 posto glasova, dok je Cappelli (HDZ) s kojim će se suočiti u drugom krugu dobio 26,90 posto glasova.

Riječ je o rezultatima do ponoći 23,15 sati, sa 95,18 posto obrađenih biračkih mjesta.

Više čitajte OVDJE.

22:35 Štimac: Velika promjena je na pomolu za Rijeku

“Radostan sam, ušli smo u drugi krug i mislim da je to za Rijeku velika promjena na pomolu. Promijenit ćemo ono što 30 godina postoji u Rijeci, a to je vladavina SDP-a”, rekao je Davor Štimac.

“Naš program je za promjenu. Mi smo građanska inicijativa koja postoji četiri mjeseca i koja je postala druga najveća politička opcija. To što je jedna nezavisna lista napravila u jednom velikom gradu nije se još dogodilo u Hrvatskoj. Naš svjetonazor je građanski. Kontinuirane ideološke podjele dovode nas u probleme”, dodao je.

22:15 Novi rezultati

U drugi krug izbora za gradonačelnika Rijeke, prema prvim i neslužbenim rezultatima izbora DIP-a od 22,15 sati, idu Marko Filipović (SDP) i nezavisni kandidat Davor Štimac.

21:37 S veseljem dočekani prvi rezultati u stožeru Davor Štimca

21:23 Prvi rezultati izbora za župana u Primorsko-goranskoj županiji

U Primorsko-goranskoj županiji Zlatko Komadina (SDP) dobiva 44,02 posto glasova, Gari Cappelli (HDZ) 27,07 posto, a Marko Boras Mandić (AM, UNIJA) 10,06 posto.

Više čitajte OVDJE.

21:03 Objavljeni prvi rezultati izbora u Rijeci

Prema prvoj objavi DIP-a u 21 sat rezultati izbora za gradonačelnika Rijeke izgledaju ovako:

Marko Filipović (SDP) – 29,58%

Davor Štimac (Nezavisni) – 16,92%

Josip Ostrogović (HDZ) – 13,47%

Nikola Ivaniš (PGS/Laburisti) – 11,84%

Marin Miletić (Most) – 10,74%

U riječkom Gradskom vijeću najviše glasova osvaja koalicija SDP-HSU-IDS-HSS s 26,82 posto, a slijedi HDZ s 15,59 posto, dok Nezavisna lista Davora Štimca ima 12,47 posto.

20:53 Ostrogović: U ovim je izborima bilo previše ideologije

HDZ-ov Josip Ostrogović komentirao je za N1 prve rezultate lokalnih izbora u Rijeci.

“Ovo su tek izlazne ankete. Bit ćemo pametniji da dobijemo prve rezultate iza 21 sat. Sve je u razini statističke pogreške, možemo Štimac i ja lako zamijeniti mjesta”, rekao je Josip Ostrogović i dodao: “Već sutra krećemo raditi za naše sugrađane.”

“Vodio sam afirmativnu kampanju, nikoga nisam vrijeđao. U ovim je izborima bilo previše ideologije, a premalo projekata. HDZ će se ubuduće u Rijeci baviti samo projektima.”

N1

20:45 Obersnel: SDP plaća ceh glavinjanja vodstva

Gradonačelnik Rijeke na odlasku Vojko Obersnel komentirao je za N1 prve ankete i izborne rezultate.

“Zadovoljan sam s najavama rezultata izbora u Rijeci”, rekao je Vojko Obersnel i dodao: “Siguran sam u pobjedu Marka Filipovića u drugom krugu. Filipović i ja smo drugačijeg karaktera. I u dosadašnjem radu on je odrađivao glavninu razgovora s potencijalnim partnerima. Nakon 21 godine se zamorite od silnih gluposti i laži koje morate stalno slušati.”

Više čitajte OVDJE.

N1

20:35 Veselje i kod Ostrogovića

Premda na trećem mjestu, u stožeru Josipa Ostrogovića zadovoljstvo.

N1

20:25 Za Skupštinu najviše glasova SDP-HSU-IDS-HSS

U Rijeci prema izlaznim anketama koje je objavio HRT, SDP-HSU-IDS-HSS osvajaju 29,40 posto glasova, HDZ 16,76, Nezavisna lista Davor Štimac 10,98 posto, a Most 10,02 posto. Možemo! osvaja 8,01 posto, a PGS Laburisti osvajaju 7,95 posto. AM-Unija-Alternativa osvajaju 6,61 posto, a Lista za Rijeku osvaja 3,79 posto. Radnička fronta osvaja 3,60 posto, a Domovinski pokret 1,71 posto.

19:25 Štimac: “Ovo doživljavamo kao pobjedu”

“Mi u svakom slučaju pobjednici jer smo se pojavili na sceni prije pet mjeseci. Zadovoljni smo rezultatima, no čekamo one u 21 sat, ali ovo doživljavamo kao pobjedu. Građani žele novu Rijeku i na ovom tragu su rezultati”, rekao je Davor Štimac.

“Nije me strah”, dodao je kroz smijeh.

N1

19:20 Filipović: “Zadovoljan sam”

“Zadovoljan sam, no treba sačekati službene rezulatate”, rekao je Marko Filipović i dodao: “Prema mojoj procjeni još će se voditi borba za drugi krug.”

“Odaziv je u okvirima očekivanog. Iza mene je ozbiljan tim, izlaznost nije iznenadila. Uvjeren sam da lijeva opcija u Rijeci može sjesti i razgovarati o većini”, zaključio je Fiipović.

N1

19:00 Filipoviću najviše glasova

Prema prvim projekcijama izlaznih anketa na izborima Nove TV u Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) sa 29,89 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,25 posto, a treći Josip Ostrogović (HDZ) sa 14,98.

Među prvih pet kandidata našli su se Marin Miletić (Most) sa 11,74% i Nikola Ivaniš (PGS/Laburisti) 10,95%

U stožeru Marka Filipovića s oduševljenjem su dočekali prve rezultate.

S veseljem su rezultate dočekali i u stožeru Davora Štimca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar