U drugom krugu u Splitu Puljak i Mihanović, slavlje u stožeru Centra /VIDEO/

Vijesti 16. svi 202119:01 > 17. svi 2021 01:32
marijana puljak
Izvor: N1/Hari Kočić

Građani Republike Hrvatske u nedjelju su birali svoje predstavnike na lokalnim izborima. Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu, u Splitu je najviše glasova dobio Ivica Puljak, u Rijeci Marko Filipović, a u Osijeku Ivan Radić.

Tijek događaja u Zagrebu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Splitu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Rijeci iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Osijeku iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Iz minute u minutu – Split

23:15 Mirno u stožeru Centra u Splitu

centar, split, lokalni izbori
N1/Hari Kočić

22:15 Mihanović se obratio Splićanima

Kandidat za gradonačelnika Splita, HDZ-ov Vice Mihanović, koji prema rezultatima DIP-a ulazi u drugi krug s Ivicom Puljkom, obratio se biračima iz svoga izbornog stožera.

“Drage Splićanke i Splićani, želim vam se zahvaliti na velikoj potpori koju ste mi iskazali. Idemo u drugi krug i u njemu ćemo pobijediti”, rekao je Mihanović u svom stožeru.

Više čitajte OVDJE

22:00 U stožer Centra stigao je Ivica Puljak

Ivica Puljak iz stranke Centar dobio je 28,77% glasova prema prvim rezultatima izbora i vodeći je za mjesto gradonačelnika.

Ivica Puljak zahvalio je građanima koji su izašli na izbore, ali i volonterima i svi koji su sudjelovali jer bez njih “ovoga ne bi bilo”.

Više čitajte OVDJE

 

22:00 Mihanović stigao u Stožer

21:55 Ivica Puljak stiže u stožer stranke Centar

21:15 Slavlje u stožeru stranke Centar

Nakon objave prvih rezultata, prema kojima je Ivica Puljak siguran u drugom krugu s najviše glasova birača danas, u stožeru stranke burno se slavilo.

21:00 DIP objavio prve rezultate izbora

U Splitu Ivica Puljak iz Centra dobio 28,77 posto glasova, HDZ-ov Vice Mihanović 20,55, a  treći je Željko Kerum s 14,05 posto. Ante Franić dobio je 8,32 posto, Branka Ramljak 7,17 posto i Jakov Prkić 6,69 posto glasova birača.

Centar je dobio najviše glasova građana i na izborima za Gradsko vijeće, 21,18 posto. HDZ-ova lista je druga s 20,52 posto glasova, a Kerumov HGS s 11,51 posto glasova je treći. Lista Možemo je dobila 11,04 posto, a SDP-ova lista 10,95 posto glasova. Lista Mosta dobila je glasove 7,29 posto birača, a lista Tomislava Mamića 6,13 posto.

Na izborima za župana najviše glasova dobio je HDZ-ov Blaženko Boban, 26,53 posto. SDP-ov Ranko Ostojić je drugi s 26,19 posto glasova, a Treći je Ante Pranić s 19,54 posto. Mostov Ivica Kukavica dobio je 9,13 posto glasova, Mate Šimundić iz Domovinskog pokreta 8,14 posto, a HGS-ov Toni Jurišić-Sokić 6,65 posto.

20:30 Kerum se više neće kandidirati

“Vidite, ja se zahvaljujem građanima koji su mi dali glas. U kampanji sam poručivao da si Split ne smije dozvolit eksperiment kakav je imao dva puta po četiri godine, osam godina, a izgleda da će ga ponovno imati. Zahvaljujem građanima koji su svojim glasom HGS-u dali opstanak. Siguran sam da nisu pogriješili. Pomladili smo ekipu. Na izborima za četiri godine se opet vidimo. Na ovim smo izborima polučili veliki uspjeh s obzirom da su svi bili kontra Keruma. Meni je glavna preokupacija bila da stranka opstane. Mi smo postigli vrhunski rezultat i stranka je opstala. Kad su svi protiv nekoga teško je opstati”, govori Kerum.

“Laknulo mi je što neću izgubiti dodatnih 15 dana. Da sam ušao u drugi krug, patila bi mi gradilišta”, kaže.

Više čitajte OVDJE.

20:14 HDZ-u i Centru po osam skupštinskih mandata u Splitu

Prema izlaznim anketama, na izborima za splitsko Gradsko vijeće najviše glasova osvaja HDZ s 23,53 posto, što donosi osam od ukupno 31 skupštinskog mandata, a osam mjesta dobiva i stranka Centar koja osvaja 22,23 posto glasova.

Hrvatska građanska stanka osvaja 13,39 posto, što joj donosi pet mandata, slijede SDP s 8,86 posto i tri mandata i Zeleno-lijeva koalicija s 8,84 posto, koja osvaja također tri mandata.

Mostu je pripalo 8,12 posto i tri mandata, a nezavisna lista Tomislava Mamića s 5,05 posto glasova dobila bi jedan mandat.

19:50 U stožeru očekuju Ivicu Puljka

Dolazak gradonačelničkog kandidata Ivice Puljka očekuje se oko 21 sat.

19:17 Nema slavlja u HDZ-u

U stožeru HDZ-a nema slavlja, javlja naš Rade Županović.

“Ni prije četiri godine ankete nisu mazile HDZ u Splitu. Vjerujem u građane, smatram da ćemo ovu bitku u drugom krugu dobiti”, poručio je podpredsjednik gradske organizacije HDZ-a Split Stipe Čogelja, ujedno i kandidat za zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije.

19:15 Optimizam u Centru

Marijana Puljak iz stranke Centar kaže kako se nada da će rezultati ostati ovakvi i do kraja večeri.

Što se tiče mogućih koalicija, kaže: “Kao što smo rekli, u gradskom vijeću ćemo ponuditi suradnju svima koji nisu HDZ i Kerum koji su vladali Splitom i upropastili ga. Vrijeme je da završimo njihovu eru, rezultati anketa to i govore.”

Na pitanja o prljavoj kampanji koja se vodila, kaže: “Zaista se pri kraju sve nekako intenziviralo, osjetili smo napade i na obitelj i djecu, burno sam reagirala, na to ne pristajem. Poručujem svima koji to rade da ne diraju u obitelj, osobito u djecu.”

19: 05 Slavlje u stožeru stranke Centar

U stožeru stranke Centar burno su proslavljeni rezultati prvih anketa.

19:00 Stigli prvi rezultati izlaznih anketa

Prema prvim izlaznim anketama Nove TV u drugi krug ulaze Ivica Puljak s 27,4 posto i Vice Mihanović s 23,4 posto. Željko Kerum  dobio je prema prvim anketama 16,1 posto. Čak 11 kandidata borilo se na ovim izborima za fotelju splitskog gradonačelnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar