Jakšić: Ništa od tematske sjednice Odbora za pravosuđe o Ini

Vijesti 25. stu 202214:20 0 komentara
N1

Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP) izvijestio je u petak da neće biti tematske sjednice tog saborskog radnog tijela na temu Ine na koju bi bili pozvani čelnici Vrhovnog suda, DORH-a i Ministarstva pravosuđa.

Voljom većine, odnosno HDZ-a, izbjegava se ta rasprava i do te sjednice neće doći, izjavio je Jakšić nakon sjednice Odbora za pravosuđe, u kojem većinu ima vladajuća većina, i na kojoj se raspravljalo o sazivanju tematske sjednice o Ini.

Jakšić je kazao kako je tendencija bila održati sjednicu na temu Ine i na nju pozvati šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek, predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića i ministra pravosuđa Ivana Malenicu kako bi se pokrenuo postupak rasprave i traženja rješenja za zaštitu hrvatskih nacionalnih i energetskih interesa u odnosima između Ine i Mola.

VEZANA VIJEST

Bila bi to prilika da donesemo zajedničke zaključke, no, nažalost sjednice neće biti, ustvrdio je Jakšić pitajući zašto HDZ i Andrej Plenković izbjegavaju raspravu u Saboru o toj važnoj temi.

Ključni argumenti HDZ-a na sjednici na kojoj se raspravljalo o sazivanju tematske sjednice o Ini, kaže Jakšić, bili su da je puno toga u fazi postupaka i izvida i da će predsjednik Vrhovnog suda i šefica DORH-a doći u Sabor podnositi izvješća i tada će ih se sve moći pitati.

“Ključni argument zašto ne žele (tematsku sjednicu) je u tome što ne žele da se istina sazna”, dodao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!