Jandroković predstavio novi režim rada Sabora

Vijesti 08. lip 202110:38 > 10:55
Podijeli:
sabornica
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Održana je sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima Klubova zastupnika. Tema sastanka bio je dogovor o načinu rada Sabora u budućem razdoblju. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice dao je izjavu za medije.

Bit će 4 kvadrata po osobi, 77 osoba može biti u sabornici, imamo predstavnike Vlade plus tajnik sjednice stručne službe, dogovorili smo se da 71 zastupnik i zastupnica sjedi u sabornici, ostali u ostalim dvoranama, rekao je Jandroković.

Dogovorili smo se u konstruktivnom ozračju kako ćemo rasporediti brojeve po klubovima, veće stranke su se odrekle nekoliko zastupnika u korist manjih zastupnika i jednoglasno smo izglasali taj režim rada. Nastavit ćemo koristiti maske, to je obaveza, ali će se odsad prilikom repliciranja, povrede poslovnika ili traženja stanki, maska moći skinuti s lica kad se govori, nakon toga će se vratiti na lice, rekao je Jandroković, dodavši da predsjedavajući Sabora neće nositi maske, jer su od ostalih zaštićeni pleksiglasom.

Upitan o parlamentarnoj većini, Jandroković je rekao da očekuje da će biti stabilna. “Mi u iduće tri godine ne bismo trebali imati izbore. Očekujem da će većina biti stabilna”, rekao je Jandroković.

Koncentracija treba biti na važne teme, a što se tiče lokalnih tema, u HDZ-u imamo princip supsidijarnosti, dakle s kime će surađivati lokalni HDZ odlučuju oni sami, rekao je Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar