Jasmin Klarić: Nije bilo due diligencea ni kad je HPB kupio Sberbank

Vijesti 04. stu 202211:12 1 komentar
N1

Telegramov politički analitičar i urednik, Jasmin Klarić, u Novom danu je komentirao akviziciju u Fortenovi i podsjetio na prijašnje akvizicije kada se nije postavljalo pitanje dubinske analize. Smatra da su današnji odjeci pitanje loše “karme” nekih prijašnjih poteza.

“Ovo nije normalna situacija. Imamo sankcije protiv ruskih firmi, protiv Sberbanka, imamo Fortenovu zbog koje se donosio poseban Zakon, koja nije strateška kompanija zbog Zakona nego zato što u svom vlasništvu ima gomilu poljoprivrednih zemljišta po Slavoniji i izvora vode po Hrvatskoj. To je nafta 21. stoljeća da ne govorim o situaciji rata u Ukrajini i globalne neizvjesnosti i sad se događa da se u potpunom mraku mijenja vlasništvo, a Vlada ne zna ništa.

VEZANA VIJEST

Pod okriljem noći u sumnjivim okolnostima, a Vlada nema ništa pojme o tome.

Meni je tu jedan detalj fenomenalan. Sad se svi čude kako su Arapi kupili udio od Fortenove bez due diligencea, dakle bez dubinskog uvida u poslovanje firme.

Vratimo se malo u prošlost, godinu dana. Hrvatska poštanska banka kupuje baš Sberbank bez due diligencea jer su se ljudi počeli bojati za svoje ušteđevine. Dakle ne znajući što će tamo zateći. Čovjek koji je odigrao najznačajniju ulogu u tome je sadašnji ministar Paladina koji je postao ministar za nagradu. Znači, to je karma, očito nije vezana samo za Agrokor i Fortenovu, vezana je za Plenkovićevu vladu”, kaže Klarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare