Josip Dabro: HDZ više nije utvrda u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vijesti 21. svi 202113:56 > 13:59 0 komentara
Josip Dabro
N1

Josip Dabro, kandidat za župana u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je analizirao protekle lokalne izbore.

Komentirao je i zašto je izašao iz HDZ-a.

“Prije svega, nedostatak demokracije unutar HDZ-a, neimanje snage i volje reći Zagrebu da je Slavoniji prijeko potrebna promjena, da prirodni resursi koji odlaze iz županije se ne koriste, ne ostaju za lokalno stanovništvo, da je to razlog manjka i gašenja radnih mjesta. Odlaze nam ljudi, 30.000 tisuća ljudi je manje nego prije desetak godina”, kazao je Dabro.

VEZANA VIJEST

Damir Dekanić, HDZ-ov kandidat za vukovarsko-srijemskoj župana ima 38,58% glasova u prvom krugu. Dabro je osvojio 18,29% glasova u prvom krugu te je komentirao koji su njegovi aduti.

“Moji aduti su promjene u županiji, 61% birača koji su u nedjelju izašli na izbore reklo je ne HDZ-u. Bila su tri nezavisna kandidata pored SDP-ovog kandidata za župana i to je jasna poruka da HDZ više nije utvrda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, da stanovnici žele političke promjene. Mogu reći da je moj politički suparnik taj rezultat ostvario i sa SDSS-om. To je zenit stranačkog broja glasova, a sve ostalo preko 60% ide isključivo u ovom smjeru prema meni kao nezavisnom kandidatu”, rekao je Dabro.

Poručio je da će HDZ znatno pasti u drugom krugu te je apelirao na građane da izađu na izbore.

“To je politički referendum u vukovarsko-srijemskoj županiji, moramo napraviti iskorak i reći u čemu je problem”, poručio je Dabro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!