Kako doskočiti poskupljenjima? “Predložit ćemo uvođenje trgovačkih kartica”

Vijesti 24. kol 202307:09 2 komentara
James Hardy / PhotoAlto / Profimedia / ilustracija

Nezadovoljni poskupljenjima u trgovačkim lancima, iz platforme Umirovljenici zajedno su poručili da već razgovaraju s nekim udrugama o mogućem bojkotu lanaca zbog, kako kažu, pohlepe.

U javnost još ne žele izlaziti s imenima udruga s kojima razgovaraju, ali koordinator platforme Umirovljenici zajedno za N1 navodi da su skoro sve zainteresirane.

Pojasnio je i kako bi se taj bojkot u stvarnosti organizirao. “Ako se odlučimo da idemo u bojkot, odredit će se jedna određena grupacija neki trgovačkih lanaca i kazat ćemo: ‘ne idemo tu kupovati robu’. Pozvat ćemo sve umirovljenike da na mjesec dana bojkotiraju taj lanac, u cijeloj Hrvatskoj. Odredit ćemo se, zauzet ćemo stav da se u tom trgovačkom lancu ne kupuje roba i da se bojkotiraju na određeno vrijeme.”

Grujić nam je kazao i kakvu reakciju očekuju ostvari li se takav scenarij. “Očekujemo da će razmisliti kako će dalje raditi i isplati li im se izgubiti veliki broj, oko 1,2 milijuna je umirovljenika, a jedan veliki broj će se odlučiti da ne kupuje u tom trgovačkom lancu. To je automatski prihodovni pad od prodaje.”

Koordinator platforme Umirovljenici zajedno zadovoljan je kako su susjedi doskočili ovim poskupljenjima.

“Naši susjedi u Srbiji umirovljenicima ovih dana dijele trgovačke kartice kojima ostvaruju određeni popust u određenim trgovačkim lancima. Kod nas se o tome ne razmišlja, kod nas se samo bahato dižu cijene, a umirovljenici svakim danom sve više padaju u ponor siromaštva”, rekao je Grujić za N1.

Dodaje da takav prijedlog planiraju uputiti i trgovačkim lancima i to na način da se uvedu trgovačke kartice kojima će umirovljenici moći ostvariti 10-15 posto popusta u određenim lancima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare