Kandidat za šefa DORH-a: “Tamo je odlična momčad, ali fali dobar trener tipa Ancelottija”

Vijesti 05. sij 202413:56 0 komentara

Jedan od kandidata za novog šefa Državnog odvjetništva RH odvjetnik Mladen Dragičević kazao je da u DORH-u ima dobrih pojedinaca, ali im treba dobar trener.

“Smatram da u DORH-u trenutno vlada neka atmosfera straha, depresije. Smatram da je DORH momčad sastavljena od odličnih pojedinaca i da im treba odličan trener koji vidi budućnost, koji može napraviti razliku. Govoreći nogometnim rječnikom, ima odličnu momčad, ali fali dobar trener tipa Ancelottija“, rekao je Dragičević.

“Moja ideja je bila da su promjene neophodne. Ovo je stari sustav koji mogu promijeniti samo pojedinci koji dolaze van sustava”, dodao je.

Navodeći glavne probleme s kojima se DORH suočava, Dragičević ističe da državni odvjetnik ne sudjeluje aktivno u akcijama DORH-a, a također se ne rješavaju ni građanski predmeti.

“Građansko pravo drži 90 posto posla kojim bi se trebao baviti DORH, a na ovaj način se priča samo o kaznenim predmetima. Kad optužnice imaju po desetke tisuća stranica, to ne može nitko riješiti”, istaknuo je Dragičević.

Podsjetimo, Državno odvjetničko vijeće (DOV) u petak je objavilo imena kandidata koji se natječu za poziciju novog glavnog državnog odvjetnika.

Kako je objavljeno u petak, četvero kandidata prijavilo se na natječaj za čelnu osobu DORH-a, a to su odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!