KB Dubrava od ponedjeljka prima i ne-covid pacijente: “Svi su se odazvali”

Vijesti 07. lip 202121:49 > 21:49
kb dubrava
Izvor: Matija Habljak/PIXSELL

KB Dubrava više nije samo COVID bolnica. Najveća hrvatska COVID-bolnica otvorila je vrata za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom. S radom su krenule sve polikliničke ambulante, dijagnostika i neinvazivne dnevne bolnice, a na preglede su danas naručeni i prvi pacijenti.

‘Danas su svi djelatnici KB Dubrava vrlo sretni. Nakon punih 7 mjeseci i 7 dana, konačno smo se otvorili iza ne Covid pacijente. Počele su s radom polikliničke ambulante, dio dnevnih bolnica i dio neinvazivne dijagnostike. Već je obrađeno preko 300 pacijenata”, rekao je za RTL pročelnik Poliklinike KB Dubrava Jurica Maraković.

”Veseli nas da je odaziv bio gotovo stopostotan. Svi su se odazvali”, dodao je Maraković.

Maraković podsjeća da kada se KB Dubrava zatvorila za ne Covid bolesnike, druge ustanove su preuzele njihove pacijente. No i oni su otvorili svoje izdvojene polikliničke ambulante u brojnim domovima zdravlja.

”Broj pacijenata koji nije zbog epidemije obrađen značajno je manji nego da toga nije bilo”, pojašnjava Maraković.

U KB Dubrava se dalje liječe i covid pacijenti. Maraković je rekao kako je jasno, gledajući valove pandemije i druge zemlje, da cjepivo pomaže.

”Preporučamo svima cijepljenje jer nas to dovodi u bolje brojke. Ne očekujemo tako velike covid brojke. Očekujemo da ako će i biti novih valova, da će oni svaki put biti sve manji i manji. Da neće više biti zatvaranja bolnica, nego da će kapaciteti potrebni za covid pacijente biti značajno manji. Optimističan sam”, kazao je pročelnik.

U bolnici u Dubravi su i oni koji se muče s postcovid sindromom. Maraković uvjerava da za njih postoje postcovid ambulante i mogu svi biti primljeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar