Kolike plaće trebaju imati hrvatski liječnici? “U Dublinu sam vidio ček od 9500 eura”

Vijesti 02. velj 202416:51 9 komentara

Liječnik i psihijatar u KBC Splitu Tomislav Franić gostovao je u Newsroomu kod našeg Domagoja Novokmeta te komentirao stanje u zdravstvu u Hrvatskoj.

“Plaća od 3500 eura koja se spominje bi trebala biti početna plaća nekog specijaliste bez ikakvih dodataka i prekovremenih i dežurstava”, kazao je Franić.

Franić kaže da je jednom prilikom radio šest mjeseci u Dublinu. “Nakon 37,5 sati u tjednu, u četiri tjedna vidio sam ček od 9500 eura.”

“Političar, ministar i premijer su figure koje su postavljene politički i ništa drugo nisam očekivao”, komentirao je Franić posljednje političke izjave vezane za stanje u zdravstvu.

N1

Potom je opisao i svoj radni dan – u bolnicu je stigao jučer ujutro, odradio je 24-satno dežurstvo i potom je danas ujutro otišao u Zadar gdje je odradio pola smjene jer tamo nema psihijatara.

“Sa svojom osnovnom plaćom kao liječnik ne mogu imati kvalitetan život”, dodao je.

Navodi da je liječnika profesija izuzetno stresna. “Nije lako imati nečije srce u ruci tijekom operacije, još gore je nekom priopćiti da mu je dijete poginulo u nesreći. Svaki odlazak s Hitnom pomoći je stresan jer ne znate što će vas na mjestu dočekati…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare