“Koliko god su nam čakula u dvoje i kava standard, ugostiteljstvo je luksuz”

Vijesti 10. tra 202319:16 0 komentara
Goran Kovačić/Pixsell

Stipe Jeličić iz Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK gostovao je u Dnevniku N1 televizije u kojem je komentirao nadolazeću turističku sezonu.

“Za ovo vrijeme uskrsnih blagdana i produženog vikenda mogu reći da se ispunilo očekivano, potrebno je dobro vrijeme samo da privučemo još više gostiju i da se ovaj ritam nastavi. Mogu reći da je predsezona bolja od prethodnih godina, a početak računamo od 1.4. jer se avionske linije poslije tog datuma počinju intenzivno pojačavatti. Voljeli bismo da se da se to događa i u ožujku i studenom. No, mislim da je ovo dobar početak i dobar start, ne vidim odstupanje od prošle godine i vidim prostor za poboljšaanje”, rekao je Stipe Jeličić iz Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK.

Jeličić kaže kako se vrijeme stalno mijenja, a o njemu ovisi rad ugostitelja koji rade na otvorenom.

Osvrnuo se i na povećanje cijena.

“Gosti nam ne zamjeraju više cijene. Plaće su nam otišle 20 posto gore, sve je otišlo gore. Bez Vladinih mjera za električnu energiju, mislim da bi bilo puno teže preživjeti zimu, nitko ne gleda koliko ima malih ugostitelja”, rekao je pa dodao: “Ne zamjera nam nitko, mislim da je standard otišao gore i morali smo to sve popratiti. Možda ima raznih razloga zašto je netko neopravdano digao cijene. Ugostiteljstvo je na neki način luksuz, koliko god nam kava i čakula u dvoje bila standard. Naš se čovjek osjeća malo nekonformnije zbog cijena, ali nitko nam nije zamjerio povišenje.”

N1

“Mi smo ti koji smo content kreatori i ponudu stvaramo na temelju potražnje. Potražnja je u tijeku, mladi gosti koji će više popiti nego pojesti. Veselimo se novim hotelima. Mislim da će nam dobri hoteli i dobra ponuda donijeti dobro. Split ide u dobrom smjeru, trebat će još sjedećih mjesta na terasama”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!