Kosor: Vodstvo HDZ-a zbog Škore ima razloga za zabrinutost

Vijesti 30. svi 202119:39 > 20:09
Jadranka Kosor
Izvor: N1

Građani Hrvatske izašli su danas na drugi krug lokalnih izbora kako bi odlučili tko će iduće četiri godine voditi gradove, ali i niz županija i općina. Prema prvim rezultatima DIP-a, u Zagrebu vodi Tomislav Tomašević, u Splitu Ivica Puljak, u Osijeku Ivan Radić, a u Rijeci Marko Filipović. U izbornoj emisiji prve izlazne ankete komentirala je Jadranka Kosor.

Tijek događaja u stožeru Miroslava Škore iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Tijek događaja u stožeru Tomislava Tomaševića iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Tijek događaja u cijeloj Hrvatskoj iz minute u minutu pratimo OVDJE.

“Zanimljivo je da Plenković danas prvi put otkako ja pamtim, a otkako je predsjdenik Vlade, da nije obavijestio medije o izlasku na biralište. Samo je objavio na društvenima mrežama, sjećamo se da je odlazio s djecom na biralište i davao izjave, ovaj puta ne. Hoće li Škoro išta reći HDZ-u, pretpostavljam da da, jer kome bi glasači HDZ-a dali glas u ovom krugu. Čuli smo i Jandrokovića koji je rekao da birači imaju i treću opciju, on je kao čelnik upućivao na to da se listić učini nevažećim, ako je to ta treća opcija, što mislim da je loše”, rekla je.

Komentirala je konkretno Škoru:

“Koliko poznajem Škoru, a dobro sam ga upoznala u predsjedničkim izborima 2005. gdje je pjevao za mene. Poznajem ga kao pametnog i duhovitog gospodina, ali sve je prije mjesec dana upućivalo na to da je Tomašević favorit i naizgled se čini da nije ništa učinio, ali uspio je izgurati HDZ-ovog kandidata i sada se želi pozicionirati kao prava i snažnija alternativa HDZ-u. On se pozicionira na tom desnom spektru i kani ubuduće, na sljedećim izborima, odvlačiti glasove desnice HDZ-u tako da mislim da vodstvo HDZ-a ima razloga za zabrinutost, a vidjeli smo i kako je Plenković zaista lijepo opleo po Škori i Domovinskom pokretu”.

Komentirala je i je li Škori naštetila  “huškačka retorika”, za koju optužuju njegov stožer:

“Mislim da njemu i njegovom pokretu to nije puno štetilo, više mu je štetilo kada nije znao kojom brigadom je zapovijedao Blago Zadro.”

Je li pobjeda u Osijeku zaprabo Anušićeva?

U nastavku je Kosor komentirala i pobjedu HDZ.ovog kandiata Ivana Radića u Osijeku:

“Ja sam zaista dugo bila u toj stranci i ima jako puno dobrih i kompetentnih ljudi u toj stranci. Osijek je lijepa i važna pobjeda jer HDZ tamo nije imao gradonačelnika i radi se o mladom čovjeku, no u pozadini tog uspjeha je i Anušić koji premoćno i lagano pobjeđuje u prvom krugu i stoji iza Anušića i koji je dva puta javno dosta snažno obrisao nos svojem stranačkom kolegi koji je visoko poziciniran u Vladi. To je dosta neuobičajeno”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar