Kozlevac: Ovo je bio jedan od najkompliciranijih požara u mojoj karijeri

Vijesti 09. srp 202218:32 > 22:12
Dino Kozlevac
N1

Šef Stožera civilne zaštite Istarske županije i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac u Dnevniku N1 televizije govorio je o tome kakvo je stanje na požarištu u Puli.

“Situacija je apsolutno pod kontrolom. U 15 sati smo proglasili kontrolu nad požarom, tu je 80 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila svih vrsta, promet smo prometnicama otvorili. Dakle, otvorene vatre ima još tu i tamo. Tri kanadera koja smo zvali su bili presudna pomoć”, kazao je Kozlevac.

VEZANE VIJESTI

Što se tiče materijalne štete, Kozlevac je rekao da je nekoliko automobila stradalo.

“Neki gospodarski objekti koji su izgorjeli, to ćemo još utvrditi. Stradao nije nitko, a mogu naglasiti da je požar pod kontrolom”, dodao je.

Jedan kanader se vratio, još su sva na terenu, a kad se oni povuku, proglasit će se da je lokaliziran požar.

“Vatrogasci ostaju na terenu cijelu noć, slijedi dogašivanje svih žarišta i čuvanje. Požar će se čuvati najmanje tri dana fizički na ovom području”, naveo je Kozlevac.

Kaže da je ovo jedan od najkompliciranijih požara u njegovoj karijeri, a što se tiče uzroka, kaže da je to pitanje za MUP.

Pohvalio je i građane na reakciji unatoč tome što su bili u strahu. “Neki su se sami maknuli, organiziranu evakuaciju nisu proveli, nije bilo ni potrebe ni vremena za to. Zahvaljujem se građanima, nije zavladala panika.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.