Krenula borba za drugi krug, pogledajte što Tomašević kaže o Škorinoj taktici

Vijesti 18. svi 202112:35 > 12:49
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, u Zagrebu je u uvjerljivom vodstvu Tomislav Tomašević. U drugom krugu, za mjesto gradonačelnika, natječe se s Miroslavom Škorom.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su danas konferenciju za novinare, na kojoj su rekapitulirati rezultate prvog kruga lokalnih izbora i najavili kampanju za drugi krug.

Više o tome čitajte OVDJE.

Komentirao je i taktiku Miroslava Škore, koji ih je nazvao ekstremnom ljevicom.

“Pobijedit ćemo uzdignute glave”

“Ta taktika neće proći. Mi se nećemo baviti demoniziranjem protukandidata. Što očekivati od Miroslava Škore? HAKOM je utvrdio da je telefonski broj koji je koristila agencija za blaćenje svih protukandidata, da ju je angažirao Miroslav Škoro.

VEZANA VIJEST

Na dan izbora krenuli su i SMS-ovi da biraju nas, kojima se očito pokušavalo mobilizirati birače da izađu protiv nas. Nismo mogli reagirati, jer bi to bilo kršenje šutnje. To su ti prljavi trikovi kojima se koriste. Mi se njima nećemo služiti. Mi ćemo pobijediti za dva tjedna, uzdignute glave i svakome od protukandidata ćemo moći pogledati u oči”, rekao je Tomašević.

Biciklom na posao

N1

“Veliki broj građana je povjerovao da su promjene moguće. Ono što mogu obećati jest da ćemo mi primjerom pokazati kako se može raditi i poštovati pravila. Očekujemo da, primjerice, komunalni redari kazne sve koji krše pravila, nema nedodirljivih. Ako se mi tako ponašamo, ako mi to očekujemo od gradskih poduzeća, onda se mogu i svi drugi tako ponašati”, rekao je Tomašević.

Službeni automobil će koristiti samo kad to protokol traži, rekao je Tomašević, u suprotnom će na posao dolaziti biciklom ili javnim prijevozom. Upitan što će sa zaštitom, uzvraća: “Što će meni tjelohranitelj?”