Liječnica iz KBC-a Sestre milosrdnice: Čini se da najgore tek slijedi

Vijesti 02. tra 202121:56 0 komentara
respirator, koronavirus, covid-19, bolnica, bolnički krevet
Pau BARRENA / AFP / Ilustracija

Zbog velikog broja novozaraženih koji imamo ovih dana, pritisak na naše bolnice bit će sve veći.

Za Dnevnik HTV-a govorila je Željka Gavranović, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja iz KBC-a Sestre milosrdnice.

“Čini se da crno vrijeme tek dolazi”, kazala je, otkrivši da je trenutno najmlađi pacijent u bolnici star oko 48 godina, dok su u prošlom valu to bile puno starije osobe.

VEZANE VIJESTI

Željka Gavranović rekla je da je u bolnici trenutačno oko 230 pacijenata, a 45 od njih u jedinicama intenzivnog liječenja, oko 40 ih je na respiratoru, jedan na ECMO-u.

“Zabrinjava brzina priljeva pacijenata”

“U jedinici intenzivnog liječenja imali smo dva hitna prijema u 15 minuta, bolesnik čije se stanje pogoršalo na odjelu i jedna bolesnica iz Siska, oboje u teškom stanju i na respiratoru. Zabrinjava brzina priljeva pacijenata”, rekla je.

Naglašava da nitko nije očekivao da će biti potrebe za otvaranjem dodatnih jedinica intenzivnog liječenja.

“Prije dva mjeseca, kada smo napuštali bolnicu, bili smo optimistični i nadali smo se da je najgore prošlo, ali čini se da najgore tek slijedi. Sve je veći broj mlađih pacijenta s teškim kliničkim slikama koje brzo progrediraju i čini se da crno vrijeme tek dolazi”, upozorila je Gavranović.

“Trenutno je najmlađi pacijent u bolnici star oko 48 godina, dok su u prošlom valu to bile puno starije osobe. Na hitnom prijemu doslovno su deseci pacijenata koji čekaju obradu, obrađuju se i hospitaliziraju, a neki se mogu otpustiti na kućno liječenje, no zabrinjava sve veći broj pacijenata koji ulaze u hitnu ambulantu kao teško bolesni i hospitaliziraju se”, rekla je.

Uoči blagdana, građanima je poručila da paze na sebe, štite sebe i druge oko sebe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!