Ljerka Cividini nova gradonačelnica Čakovca

Vijesti 30. svi 202121:23
Izvor: Zganec Rogulja/PIXSELL

Ljerka Cividini, kandidatkinja HNS-a, Nezavisne liste Matije Posavca, Demokrata, HSLS-a i HDSS-a nova je gradonačelnica Čakovca koja je u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora pobijedila dosadašnjeg gradonačelnika Stjepana Kovača (SDP) .

Prema neslužbenim rezultatima, u drugom krugu lokalnih izbora Cividini  je nakon obrađenih svih biračkih mjesta dobila 5.617 glasova birača, a njezin protukandidat,  SDP-ov Stjepan Kovač 4.141 glas.

Zahvalivši svim biračima koji su, kako je rekla, prepoznali njihov program i želju za promjenom u gradu Čakovcu, Cividini je istaknula da s radom počinje već u ponedjeljak, uz maksimalno zalaganje za bolji razvoj grada i svih prigradskih naselja.

„Grad Čakovec broji 13 prigradskih naselja koja zahtijevaju dodatna ulaganja, od infrastrukture, oborinske odvodnje, ulaganja u domove. Ima puno potreba koje smo slušali od građana i nadam se da ćemo u iduće godine barem djelomično moći riješiti njihovu problematiku”, rekla je Cividini te dodala da je sastav Gradskog vijeća na njihovoj strani.

Na razini Grada Čakovca i Međimurske županije po prvi je put jedinstvena opcija i Cividini vjeruje kako će suradnja Grada i Županije sada biti daleko bolja.

„Suradnja s gospodinom Posavcem bila je korektna i kroz moju ulogu ravnateljice ŽUC-a i vjerujem da će nam pomoći u startnim, pozicijama i odlukama koje ćemo morati donositi za grad”, istaknula je Cividini.

Njezin protukandidat Kovač koji je ušao u Gradsko vijeće na listi SDP-a ponudio joj je suradnju, a Cividini je rekla da neće biti zatvorena za bilo kakve dobre ideje ili suradnju.

Čestitavši Ljerki Cividini na pobjedi, Kovač joj je poželio uspjeh u vođenju Grada.

„Vjerujem da će i dalje grad biti najpoželjniji i najbolji grad za život u Hrvatskoj. Mi stojimo za suradnju, za bilo kakvu pomoć, savjet, kritiku, tu smo tako i dalje ćemo biti ovdje u gradu”, rekao je Kovač.

„Na stranačkim tijelima ćemo analizirat rezultate imamo hvala Bogu vremena za to da se posložimo, konsolidiramo i da idemo u nove pobjede”, zaključio je Kovač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar