Slijedi žestoka bitka u drugom krugu, pogledajte rezultate za cijelu Hrvatsku

Vijesti 16. svi 202117:34 > 17. svi 2021 00:21 0 komentara
N1

Građani Republike Hrvatske u nedjelju su birali svoje predstavnike na lokalnim izborima. Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu, u Splitu je najviše glasova dobio Ivica Puljak, u Rijeci Marko Filipović, a u Osijeku Ivan Radić.

Tijek događaja u Zagrebu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Splitu iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Rijeci iz minute u minutu pratimo OVDJE.
Tijek događaja u Osijeku iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Tijek događaja:

00:13 Plenković: Naš ukupni rezultat je jako dobar, pobjednički

N1

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se u stožeru javnosti kako bi prokomentirao rezultate.

“Drago mi je nakon prvog kruga čestitati svima, posebno svima koji su dali povjerenje HDZ-u i partnerima. Naš rezultat je jako dobar, pobjednički, kao što smo očekivali kad se pogleda ukupni rezultat. HDZ će opet iz ovih izbora izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše Vlade ima i najviše župana, i najviše gradonačelnika, i najviše općinskih načelnika.

Više pročitajte OVDJE.

00:12 Penava i Mažar u drugom krugu za Vukovar

N1

Vukovarski gradonačelnik i kandidat za novi mandat Ivan Penava, koji po privremenim rezultatima nakon što su obrađena sva biračka mjesta ulazi u drugi krug s kandidatom HDZ-a Nikolom Mažarom, izjavio je u nedjelju da u drugom krugu očekuje pobjedu, a isto očekuje i Mažar.

Više pročitajte OVDJE.

00:01 Filipović čestitao Tomaševiću, ispričao se ‘ako je rekao koju riječ previše’

N1

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović nije prošao u drugi krug lokalnih izbora u glavnom gradu.

Zahvalio je građanima koji su glasali za njega i kolegama koji su mu pomagali u kampanji. “Iskoristio bih ovu priliku da se ispričam protukandidatima ako sam rekao koju riječ previše. Čestitam Tomislavu Tomaševiću”, rekao je Filipović.

Više pročitajte OVDJE.

23:50 Pavičić Vukičević čestitala Tomaševiću

N1

Jelena Pavičić Vukičević obratila se nakon objave izbornih rezultata, prema kojima ona nije ušla u drugi krug izbora za gradonačelnicu Grada Zagreba. Dopustite mi od srca zahvaliti svim našim sugrađanima koji su se danas odazvali našem pozivu i birali svoje kandidate koji će ih predstavljati, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Od srca je zahvalila svim članovima Stranke rada i solidarnosti, svim volonterima i simpatizerima.

Više pročitajte OVDJE.

23:48 Škoro: Ostvarili smo sve svoje ciljeve

N1

Miroslav Škoro je komentirao rezultate lokalnih izbora u gradu Zagrebu.

“Mi smo definitivno ostvarili sve svoje ciljeve. Politika nije jednokratna pojava i bez obzira što smo imali prigodu čuti puno toga slušajući rezultate i čekajući što se dogodilo danas u politici u Hrvatskoj, Domovinski pokret je sustavno, temeljito i postepeno gradio ovu priču. Svašta su nam govoriil, uglavnom da gubimo, da se furamo na moje ime i prezime, alli mislim da se danas vidjeli što DP je i koji mu je potencijal. Postojimo samo godinu dana, a napravili smo ogromne rezultate. Mi smo stranka koja je u puno općina i gradova ostavila iza sebe dvije velike stranke, to nije mala stvar i svugdje smo se boreći protiv duopola susretali sa strankama koje dugo šišaju travu, u političkom smislu”, rekao je Miroslav Škoro i zahvalio svima.

Više pročitajte OVDJE.

23:47 Grbin komentirao izborni rezultat

peđa grbin
N1

Birači su nam poslali poruku i mi smo je shvatili, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Pozvao je sve glasače da u drugom krugu glasaju za SDP-ove kandidate, a da tamo gdje i nema zaokruže kandidate ljevice.

Nije želio odgovarati na pitanja novinara.

23:40 Pobjednički govor Tomislava Tomaševića

N1

Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu. U svom pobjedničkom govoru kazao je:

“Večeras su građani jasno rekli da promjeni. Glasno su rekli da kao grad Možemo! Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Zato je Zagreb naš! Od Sesveta do Podsuseda, ostavili smo srce na terenu. Hvala svima.”

Više pročitajte OVDJE.

23:28 Troskot: Ovo je povijesni rezultat za Most

zvonimir troskot
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot izjavio je u nedjelju kako su osvojeni glasovi njega i drugih Mostovaca diljem Hrvatske povijesni rezultat, jer su u četiri najveća grada u Hrvatskoj ušli u gradske skupštine i vijeća.

“Ovo je povijesni rezultat za Most, iz razloga što do sada nismo bili pristuni u Gradskoj skupštini. To nije samo Zagreb, tu su sada već četiri najveća grada u Hrvatskoj”, rekao je Troskot novinarima u svojem stožeru u Hotelu Jarun.

Više pročitajte OVDJE.

23:24 Reiner o izbornim rezultatima

N1

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner komentirao je prve rezultate lokalnih izbora i istaknuo da još uvijek postoji nada da Davor Filipović uđe u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba. “Svaki izbori su utakmica. S dosadašnjim rezultatima smo vrlo zadovoljni – 15 županija nam je sigurno, u 4 županije ulazimo u drugi krug, zadovoljni smo. Niz gradova i općina smo zadržali, neke smo dobili, a u nekima će biti drugi krug”, rekao je Željko Reiner.

Više pročitajte OVDJE.

23:19 Klisović kroz suze čestitao Tomaševiću

N1

“Brojanje glasova se bliži kraju. Želim čestitati gospodinu Tomaševiću na ulasku u drugi krug s doista premoćnim brojem glasova. Još se ne zna tko će biti druga osoba u drugom krugu. Raduje me da je jedan od dva kandidata promjena ušao u drugi krug”, rekao je Joško Klisović kroz suze.

Više pročitajte OVDJE.

23:10 Je li Sandra Benčić buduća premijerka?

Sanjin Strukic/PIXSELL

Naš reporter Elvir Mešanović razgovarao je sa Sandrom Benčić iz Možemo.

Benčić je govorila tko ih financira, odgovorila je i na pitanje bi li radije u drugom krugu protiv Tomaševića radije vidjeli Miroslava Škoru ili Jelenu Pavičić Vukičević. Na pitanje je li ona buduća premijerka, kako se priča, odgovara: “Ajme, Bože, kakvo pitanje! Sandra Benčić je saborska zastupnica i tako će i ostati. Nitko od nas ne razmišlja na taj način, mi razmišljamo je o odgovornosti prema građanima, i idemo prema tome”, kazala je među ostalim.

Više pročitajte OVDJE.

22:58 Anušić o izbornim rezultatima

N1

Osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić komentirao je izborne rezultate.

“Zaodovljan sam i zahvalan onima koji su mi dali podršku. Politika je vrlo jednostavan posao, ako ga radite predano i pošteno, ako ste održali obećanja, ako niste problem nego rješenje, onda možete očekivati to”, kaže o svom dobrom rezultatu. Anušić je, prema trenutnim rezultatima, osigurao fotelju župana osječko-baranjskog u prvom krugu.

Više pročitajte OVDJE.

22:56 Kolar i dalje zagorski župan

Jurica Galoic/PIXSELL

Dosadašnji župan Krapinsko-zagorske županije, SDP-ov Željko Kolar, ostat će na toj funkciji i iduće četiri godine jer je prema neslužbenima podacima DIP-a nakon obrađenih više od 90 posto biračkih mjesta osvojio gotovo 60 posto glasova birača.

Više pročitajte OVDJE.

22:46 Škoro prestigao Pavičić Vukičević

Prema rezultatima DIP-a u 22:45, Miroslav Škoro prestigao je Jelenu Pavičić Vukičević. Škoro je osvojio 12,23, a Pavičić Vukičević 12,09 posto glasova.

22:39 Škoro sve bliži Pavičić Vukičević

Miroslav Škoro sve je bliži Jeleni Pavičić Vukičević u borbi za drugo mjesto za drugi krug izbora. Prema rezultatima DIP-a objavljenima u 22.30 sati, Jelena Pavičić Vukičević osvaja 12,38 posto, a Miroslav Škoro 12,33 posto glasova.

22:38 HDZ bi mogao izgubiti važnu utvrdu

Prema prvim službenim rezultatima, HDZ u Šibensko-kninskoj županiji u kojoj je dosad bez puno muke pobjeđivao, ima minimalnu prednost.

Prema prvim rezultatima, HDZ-ov Goran Pauk kao kandidat za župana ima 37,26 posto glasova, nezavisni Marko Jelić je na 34,56 posto, SDP-ov Joško Šupe na 12,24, a Mostov Ivica Ledenko na 11,46 posto.

Više pročitajte OVDJE.

22:32 Dario Hrebak pobijedio u Bjelovaru

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, novi je stari gradonačelnik Bjelovara zahvaljujući pobjedi u prvom krugu.

Nakon 85 posto obrađenih biračkih mjesta Hrebak vodi sa 68 posto glasova, a sljedeći je, prema još neslužbenim rezultatima, Zoran Bišćan, kandidat HDZ-a s tek 11 posto glasova.

Više pročitajte OVDJE.

22:27 Đulabić: Kandidati HDZ-a i SDP-a u Splitu su neki neprepoznatljivi likovi

Vedran Đulabić
N1

Profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Vedran Đulabić komentirao je rezultate izbora u Splitu.

“Split je zanimljiv. Moram priznati da rezultat Puljka ne iznenađuje. Zašto? Zbog konkurencije. Konkurencija je bila s jedne strane Kerum kojeg civilizirani Split gleda na jedan način kako gleda i ova dva kandidata ovih stranka su na neki način neprepoznatljivi neki likovi. To su očito ljudi stranačke mašinerije koji nisu neko ime i prezime”, komentirao je Đulabić.

Više pročitajte OVDJE.

22:01 Škare Ožbolt: Ne pada mi na pamet biti bilo čiji žeton

N1

Vesna Škare Ožbolt u kampanju je krenula sa sloganom ‘Stiže vam gradonačelnica’. Gradonačelnica ipak nije stigla, ali ne smatra da je doživjela potop.

“Ne bih rekla da je to potop. Kad krenete od nule i u mjesec i pol, dva napravite infrastrukturu, to nije nikakav potop. To je ulog za budućnost, zahvaljujem se svim biračima koji su nam dali povjerenje. Mi imamo ekipu u kojoj nitko ne živi od politike nego želi dati svoj obol razvoju grada. Ako budemo u Skupštini, mi ćemo to i napraviti”, poručuje nakon što su stigli prvi rezultati prema kojima nije polučila dobar rezultat.

Više pročitajte OVDJE.

21:57 Dumbović: Imali smo mašinu s vrha države protiv sebe

N1

Dosadašnji gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, za N1 je komentirao prve rezultate koje je objavio DIP.

“Nisam zabrinut. Građani su na festivalu demokracije pokazali da je demokracija u Petrinji živa i zdrava. Bilo je 11 lista, nikad ovako nije bilo, a nije bilo ni 8 kandidata za gradonačelnika. Što smo očekivali to smo i dobili, ankete nisu fulale ništa. Dosad smo prebrojali 99% onog što smo dobili s biračkih mjesta”, rekao je.

Više pročitajte OVDJE.

21:39 Milić: Jasno je da je HDZ pobijedio ili ima vodeću poziciju

N1

Glasnogovornik Vlade Marko Milić za N1 je komentirao prve rezultate lokalnih izbora u Hrvatskoj.

“Mislim da rezultati jasno pokazuju pobjedu. HDZ je ostvario iskorak, bolje rezultate u svim velikim gradovima nego prije četiri godine. Sad kad su stigli rezultati, vidimo da smo uspjeli zaplaviti Hrvatsku, da je HDZ potvrdio status vodeće stranke. Kad analiziramo rezultate, jasno je da je HDZ ili pobijedio ili ima vodeću poziciju u 12 ili 13 županija što je izvanredan uspjeh. Ulazimo u drugi krug u Primorsko-goranskoj županiji, kandidat za župana Gari Cappelli, to nikad nije bio slučaj”, rekao je Marko Milić.

Više pročitajte OVDJE.

21:29 Rezultati izbora za župane

Državno izborno povjerenstvo u 21 sat objavilo je prve službene nepotpune rezultate izbora. Rezultate izbora za župana Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Osječko-baranjske županije pročitajte OVDJE.

21:18 Od euforije do smrknutih lica

Dok jedni slave, drugi tuguju. Izlazne ankete, prema kojima Tomislav Tomašević odnosi uvjerljivu pobjedu, a Možemo! osvaja većinu u zagrebačkoj Skupištini, izazvale su euforiju u stožeru te stranke. S druge strane, u stožeru SDP-a prevladavaju smrknuta lica.

Više pročitajte OVDJE.

21:00 Prvi rezultati izbora

DIP je u 21 sat objavio prve nepotpune službene rezultate izbora.

Tomislav Tomašević (Možemo!) dobiva 40,68 posto. Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) 16,57 posto, Davor Filipović (HDZ) 11,03 posto, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 10,44 posto, a Joško Klisović 7,61 posto. Vesna Škare Ožbolt osvaja 5,44 posto glasova.

U Splitu Ivica Puljak (Centar) dobiva 28,77 posto, Vice Mihanović (HDZ) 20,55 posto, a Željko Kerum je na trećem mjestu sa 14,05 posto. Ante Franić 8,32 posto, Branka Ramljak 7,17 posto, Jakov Prkić 6,69 posto glasova.

U Rijeci Marko Filipović (SDP) dobiva 29,58 posto glasova. Davor Štimac (nezavisni) 16,92 posto, a Josip Ostrogović (HDZ) 13,47 posto. Nikola Ivaniš 11,84 posto, Marin Miletić 10,74 posto.

U Osijeku je Ivan Radić (HDZ) osvojio 41,33 posto glasova. Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) 18,62 posto, a Goran Kušec (SDP) 16,97 posto glasova, Vladimir Šišljagić 7,78 posto, a Vladimir Ham 5,57 posto.

20:48 Obersnel zadovoljan izlaznim anketama

N1

Gradonačelnik Rijeke na odlasku Vojko Obersnel komentirao je za N1 prve ankete i izborne rezultate.

“Zadovoljan sam s najavama rezultata izbora u Rijeci”, rekao je Vojko Obersnel i dodao: “Siguran sam u pobjedu Marka Filipovića u drugom krugu. Filipović i ja smo drugačijeg karaktera. I u dosadašnjem radu on je odrađivao glavninu razgovora s potencijalnim partnerima. Nakon 21 godine se zamorite od silnih gluposti i laži koje morate stalno slušati.”

Više pročitajte OVDJE.

20:44 Kerum se neće više kandidirati

N1

Željko Kerum treći je prema izlaznim anketama i ne ide u drugi krug lokalnih izbora .

“Vidite, ja se zahvaljujem građanima koji su mi dali glas. U kampanji sam poručivao da si Split ne smije dozvolit eksperiment kakav je imao dva puta po četiri godine, osam godina, a izgleda da će ga ponovno imati. Zahvaljujem građanima koji su svojim glasom HGS-u dali opstanak. Siguran sam da nisu pogriješili. Pomladili smo ekipu. Na izborima za četiri godine se opet vidimo. Na ovim smo izborima polučili veliki uspjeh s obzirom da su svi bili kontra Keruma. Meni je glavna preokupacija bila da stranka opstane. Mi smo postigli vrhunski rezultat i stranka je opstala. Kad su svi protiv nekoga teško je opstati”, govori Kerum.

Više pročitajte OVDJE.

20:27 Borzan: SDP-u na naplatu došlo koketiranje s Bandićem

Nel Pavletic/PIXSELL

Potpredsjednica SDP-a Biljana Borzan u nedjelju je uvečer, nakon objave izlaznih anketa u četiri najveća grada, ocijenila da ne mogu biti nezadovoljni jer zadržavaju pozicije koje su i do sada imali te ustvrdila da su ih birači u Zagrebu kaznili zbog koketiranja s Bandićem.

Više pročitajte OVDJE.

20:23 Lovrić uvjeren da Pavičić Vukičević ide u drugi krug

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uvjereni smo da će biti drugog kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević ući u drugi krug i pobijediti Tomislava Tomaševića, izjavio je novinarima u nedjelju nakon izlaznih anketa u Izbornom stožeru Pavčić Vukičević kandidat za njezinog zamjenika Ivica Lovrić.

Više pročitajte OVDJE.

20:03 Kosor: Ne uđe li Filipović u drugi krug, Plenković će morati objašnjavati

N1

Bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor gostujući u našem studiju povodom lokalnih izbora komentirala je rezultate izlaznih anketa koje se tiču utrke za gradonačelnika u Zagrebu.

“Ako se dogodi da kandidat HDZ-a ne uđe u drugi krug u izborima u Zagrebu, to će biti loš rezultat za HDZ, ali i za Andreja Plenkovića. Zbog toga što je Filipović njegov osobni izbor i zbog toga što ga je praktički vodio za ruku. Osobno se izložio, čini mi se kao ni jedan predsjednik stranke dosad u tom smislu”, kazala je Kosor.

Više pročitajte OVDJE.

20:04 Rezultati drugih izlaznih anketa

Prema projekcijama novih izlaznih anketa i dalje uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević (Možemo!) s 48,18 posto. Tijesna borba vodi se za drugo mjesto: Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) ima 11,38 posto, a Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 11,23 posto. Na četvrtom je mjestu Davor Filipović (HDZ) s 10,24.

U Splitu je u vodstvu Ivica Puljak (Centar) s 27,23 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41. Željko Kerum je na trećem mjestu sa 16,33 posto.

U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) s 28,67 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,51 posto, a treći je Josip Ostrogović (HDZ) s 14,84.

U Osijeku je, prema izlaznim anketama, u vodstvu Ivan Radić (HDZ) s 39,89 posto glasova. Na drugom je mjestu Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,55 posto, dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 17,22.

19:59 Hajdaš Dončić: Shvatili smo poruku birača

siniša hajdaš dončić
N1

“SDP u Zagrebu, Rijeci i Splitu je vjesnik toplog vjetra što znači da lijeva i građanska opcija pobjeđuje u tim gradovima, to je za Hrvatsku dobar rezultat. Mi ćemo se mijenjati s novim politikama i idejama. Vidjet ćemo kakva će biti raspodjela u Skupštini, vjerujemo da postoji energija u SDP-u i da ćemo u iduće tri godine s partnerima koji sanjaju građansku Hrvatsku. Više-manje očekivano, možda smo u nekim stvarima mogli bolje reagirati. Dobro stojimo u Makarskoj, Velikoj Gorici”, rekao je Siniša Hajdaš Dončić i dodao da ne vjeruje u loš rezultat.

Više pročitajte OVDJE.

19:55 Reiner: Filipović je tu negdje

Luka Stanzl/PIXSELL

HDZ-ov Željko Reiner komentirao je rezultate izlaznih anketa koji kažu da je HDZ-ov Davor Filipović tek četvrti u Zagrebu.

“Znate i sami da su u Zagrebu neki mediji, većina medija, barem šest mjeseci unaprijed proglašavali favorita ili sigurnog pobjednika, sad to baš nije tako. Naš kandidat je tu negdje otprilike, vjerujemo da će ući u drugi krug, prema tome mi zasad stojimo jako dobro”, rekao je Reiner.

Više pročitajte OVDJE.

19:50 Kapulica: Još vjerujemo da Filipović ulazi u drugi krug

N1

HDZ-ov Mario Kapulica komentirao je za N1 izlazne ankete prema kojima u Zagrebu i Rijeci njihovi kandidati ne ulaze u drugi krug za gradonačelnika.

“Nema razočaranja, u ranoj smo fazi, vidjet ćemo kako će se situacija razviti. Stranka koja osvaja većinu ne može biti nezadovoljna, a što se tiče kandidata za gradonačelnika Zagreba, sva tri su u okviru statističke pogreške tako da još vjerujemo da naš Davor Filipović ulazi u drugi krug. Prema anketama je HDZ druga stranka u Skupštini”, rekao je Mario Kapulica.

Više pročitajte OVDJE.

19:49 Peternel o izlaznim anketama

igor peternel
N1

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta komentirao je za N1 izlazne ankete.

“Mi smo očekivali da uđemo u drugi krug, ove izlazne nakete nas ostavljaju u toj poziciji. Kada dođu prvi preliminarni rezultati očkeujemo da ćemo s lakoćom ući u drugi krug i onda je nova partija, odnosno nova utakmica”, rekao je na početku.

Više pročitajte OVDJE.

19:43 Puljak: Vrijeme je da završimo eru onih koji su upropastili Split

marijana puljak
N1/Hari Kočić

Marijana Puljak iz stranke Centar kaže kako se nada da će rezultati ostati isti i do kraja večeri.

Što se tiče mogućih postizbornih koalicija, kaže: “Kao što smo rekli, u gradskom vijeću ćemo ponuditi suradnju svima koji nisu HDZ i Kerum koji su vladali Splitom i upropastili ga. Vrijeme je da završimo njihovu eru, rezultati anketa to i govore.”

Više pročitajte OVDJE.

19:40 Izlazne ankete za gradske skupštine i vijeća

HRT je objavio i rezultate izlazne ankete za gradske skupštine i gradska vijeća.

Više pročitajte OVDJE.

19:38 Radić: Odličan je rezultat

Ivan Radić
N1

HDZ-ov Ivan Radić prema prvim rezultatima izlaznih anketa apsolutni je favorit za gradonačelnika Osijeka. Kazao je kako je apsolutno zadovoljan rezultatima izlaznih anketa.

“Odličan je rezultat, no nema mjesta euforiji. Nastavljamo raditi iduća dva tjedna. Očekujemo da ćemo preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka”, rekao je Radić.

Više pročitajte OVDJE.

19:25 Benčić: Zagrepčani poručili da žele promjenu

Sanjin Strukic/PIXSELL

“Svejedno nam je tko će biti u drugom krugu. Zagrepčani su poručili da žele promjenu. Oslobodit ćemo Hrvatsku od korupcije”, poručila je Sandra Benčić iz stožera Tomislava Tomaševića.

19:19 Premijer u stožeru Davora Filipovića

Emica Elvedji/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković stigao je u stožer kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonačelnika Zagreba, Davora Filipovića u središnjici HDZ-a u Zagrebu.

19:15 Rada Borić o izlaznim anketama

N1

Saborska zastupnica Rada Borić iz Nove ljevice za N1 je komentirala izlazne ankete po kojima Tomislav Tomašević vodi s s 48,61 posto.

“Imam razloga za ples, imamo svi razloga biti izuzetno veseli. Tp je doista više nego što su pokazivale ankete. Bilo bi dobro da pobijedi Tomašević u prvom krugu, da ne čekamo dva tjedna i da možemo početi raditi”, rekla je na početku o rezultatima izlaznih anketa.

Više pročitajte OVDJE.

19:13 Mirka Jozić o izlaznim anketama

mirka jozić
N1

Rezultate izlaznih anketa za N1 je komentirala i Mirka Jozić iz stranke pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. “Očekivali smo ulazak u drugi krug i kako stvari stoje, ući ćemo u drugi krug. A konačni rezultati bit će za dva tjedna”, rekla je Jozić.

Više pročitajte OVDJE.

19:01 Izlazne ankete

Prema prvim projekcijama izlaznih anketa na izborima za gradonačelnika Zagreba uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević (Možemo!) s 48,61 posto. Tijesna borba je za drugo mjesto, Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) ima 11,49, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 11,35. Na četvrtom mjestu je Davor Filipović (HDZ) 10,29.

U Splitu je u vodstvu Ivica Puljak (Centar) s 27,41 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41. Željko Kerum je na trećem mjestu sa 16,12 posto.

U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) s 29,89 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,25 posto, a treći Josip Ostrogović (HDZ) sa 14,98.

U Osijeku je u vodstvu Ivan Radić (HDZ) sa 41,45 posto glasova. Na drugom mjestu je Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,25 dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 16,62), objavila je Nova TV.

18:32 Sessa: Nadam se da će se procesuirati kršenje izborne šutnje

Patrik Macek/PIXSELL

“Izborna šutnja se krši od strane građana, od onih za koje se može pretpostaviti da su kandidati i protukandidati, društvene mreže u tome dosta pomažu. To su sve prekršaji. Kazne su velike. Nadam se da će se procesuirati i to ozbiljno, jer ako se to ne dogodi, onda se koncept izborne šutnje treba napustiti”, rekao je predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

Više pročitajte OVDJE.

18:18 Po zatvaranju birališta prve izlazne ankete

U 19 sati zatvaraju se birališta. Tada će biti poznati i rezultati izlaznih anketa.

17:30 Incident u Zagrebu

Biračko mjesto 166. u zagrebačkim Dugavama svoja vrata nije otvorio na vrijeme. To je Zagrepčaninu, koji je želio odraditi svoju građansku dužnost prije puta, stvorilo probleme.

Na biralište je stigao prije termina službenog otvaranja, no vrata biračkog mjesta bila su zatvorena. Čekao je 15 minuta, kako kaže, jer duže nije mogao, kako ne bi zakasnio na avion. Sramotno je, kaže, što takvi ljudi rade odgovoran posao i za to primaju novce, a ovako se ponašaju. Najavio im je kako će ih prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu i GONG-u.

Više pročitajte OVDJE.

17:28 Glasalo više birača nego prije četiri godine

Do 16.30 na lokalnim izborima u Hrvatskoj glasalo je 35,54 posto birača. Izlaznost je do 16.30 sati veća nego na lokalnim izborima prije četiri godine, kad je izlaznost do 16.30 sati bila 35,15 posto birača.

Više pročitajte OVDJE.

17:00 Izlaznost do 16.30 sati

Prema podacima kojima raspolaže DIP, na birališta je do 16:30 izašlo 35,54 posto od ukupnog broja birača.

Na lokalnim izborima 2017. godine, do 16.30 na izbore je izašlo 35,15 posto birača.

Najveći odaziv birača je u Ličko-senjskoj županiji gdje je izašlo 47,22% građana, a zatim Dubrovačko-neretvanskoj gdje je na izbore izašlo 43,21 posto birača.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!