Rezultati izbora u Osijeku: Radić uvjerljivo vodi, Mlinarević ulazi u drugi krug

Vijesti 16. svi 202119:01 > 23:52
Izvor: Davor Javorovic/PIXSELL

Građani Republike Hrvatske u nedjelju su birali svoje predstavnike na lokalnim izborima. Tomislav Tomašević uvjerljivo je pobijedio u prvom krugu izbora u Zagrebu, u Splitu je najviše glasova dobio Ivica Puljak, u Rijeci Marko Filipović, a u Osijeku Ivan Radić.

DIP je u 21 sat objavio prve nepotpune službene rezultate izbora.

Tomislav Tomašević (Možemo!) dobiva 40,68 posto. Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) 16,57 posto, Davor Filipović (HDZ) 11,03 posto, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 10,44 posto, a Joško Klisović 7,61 posto.

U Splitu Ivica Puljak (Centar) dobiva 28,77 posto, Vice Mihanović (HDZ) 20,55 posto, a Željko Kerum je na trećem mjestu sa 14,05 posto.

U Rijeci Marko Filipović (SDP) dobiva 29,58 posto glasova. Davor Štimac (nezavisni) 16,92 posto, a Josip Ostrogović (HDZ) 13,47 posto.

U Osijeku je Ivan Radić (HDZ) osvojio 41,33 posto glasova. Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) 18,62 posto, a Goran Kušec (SDP) 16,97 posto glasova.

Tijek događaja u cijeloj Hrvatskoj iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

Tijek događaja u Zagrebu iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

Tijek događaja u Splitu iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

Tijek događaja u Rijeci iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

Tijek događaja – Osijek

23:07 Nakon gotovo 98 posto obrađenih glasova vodi Ivan Radić

Osijeku nakon 97,44 posto obrađenih glasova vodi Ivan Radić (HDZ), a iza njega je Branislav Mlinarević (Domovinski pokret).

21:00 Prvi službeni nepotpuni rezultati za gradonačelnika

HDZ-ov kandidat Ivan Radić osvaja 41,33 posto glasova, Berislav Mlinarević (DP, Most) osvaja 18,62 posto, a SDP-ov Goran Kušec 16,97 posto.

20:48 Mlinarević: Sudac nije odsvirao kraj, ali nadamo se da će tako ostati

Neovisni kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret Berislav Mlinarević komentirao je rezultate izbornih anketa prema kojima ulazi u drugi krug s HDZ-ovim kandidatom Ivanom Radićem.

Ističe da je zadovoljan rezultatima.

“Sudac još nije odsvirao kraj, ali nadam se da će tako ostati i da ćemo biti u drugom krugu”, rekao je Mlinarević.

Kazao je da vjeruje da mogu preokrenuti sadašnji rezultat i pobijediti u drugom krugu.

“Mi očekujemo veću izlaznost u drugom krugu. Mi smo s ovim brojem glasova rekli da možemo učiniti bolje”, veli Mlinarević.

“Ako zbrojite veliki broj građana koji su birali druge opcije, vjerujem da će ovo biti dodatna energija da izađu van. Ako sam toliko učinio i stao uz bok velikoj stranci, vjerujem da se može i više napraviti. Želim se zahvaliti i Mostu i Domovinskom pokretu. Postoji veliki broj građana koji želi promjene i vjerujem da će to biti još jače izraženo u drugom krugu”, dodao je.

N1

 

20:10 Izlazne ankete za gradsko vijeće Osijeka

Prema izlaznim anketama, HDZ je u Osijeku osvojio 42,49 posto glasova, što bi mu donijelo 15 mjesta od mogućih 31 u Gradskom vijeću.

Sljedeća po osvojenim glasovima je koalicija Domovinskog pokreta i Mosta s osvojenih 18,76  posto glasova i šest mjesta u Vijeću.

Treći je SDP s osvojenih 15,40 posto glasova, što bi značilo pet gradskih vijećnika.

Snaga SiB je četvrta sa 6,72 posto glasova i dva vijećnika. Dva vijećnika osvaja i Možemo! sa 6,04 posto glasova.

U Gradsko vijeće još ulazi koalicija HNS, HSS i Reformisti s osvojenih 5,24 posto glasova i jednim vijećnikom.

U Vijeće ne bi ušli Nezavisna lista Miroslav Vanek s osvojenih 3,61 posto glasova te HDSSB s 1,74 posto. +

20:00 Nove izlazne ankete

U Osijeku je, prema izlaznim anketama, u vodstvu Ivan Radić (HDZ) s 39,89 posto glasova. Na drugom je mjestu Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,55 posto, dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 17,22.

19:27 Radić komentirao izlazne ankete

Ivan Radić (HDZ) kazao je kako je apsolutno zadovoljan rezultatima izlaznih anketa.

“Odličan je rezultat, no nema mjesta euforiji. Nastavljamo raditi iduća dva tjedna. Očekujemo da ćemo preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka”, rekao je Radić.

Čestitao je svim kandidatima na rezultatima i trenutnom protukandidatu prema izlaznim anketama, Berislavu Mlinareviću, poručio da se nada fer utakmici u iduća dva tjedna u kojoj će predstaviti viziju Osijeka 2030.

“Mi ne očekujemo nikakve koalicije protiv nas. Rezultat za Gradsko vijeće nam daje optimizam, gdje vjerujemo da ćemo već večeras osvojiti većinu. Ja pozivam sve da nam se pridruže u gradskom vijeću”, poručio je Radić.

Ivan Radić
N1

19:00 Izlazne ankete

Prema rezultatima izlaznih anketa u drugi krug izbora za gradonačelnika Osijeka ulaze Ivan Radić (HDZ) s 41,5 posto glasova i Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) sa 19,25 posto, dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 16,62, objavila je Nova TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar