Marijana Puljak: Građanima Zadra se sprema pljačka imovine

Vijesti 25. stu 202314:27 1 komentar
Sime Zelic/PIXSELL

Saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak upozorila je u subotu u Zadru građane da se „sprema pljačka njihove mirovine“.

“Najnovije izmjene paketa Zakona o mirovinskim fondovima nisu ništa drugo nego drska pljačka naših mirovina kojima namjeravaju uzeti pet posto vrijednosti mirovinskih fondova, što iznosi milijardu eura i prebaciti ih u takozvani alternativni investicijski fond, koji će poslužiti za prikrivenu državnu subvenciju podobnih firmi”, smatra Puljak.

Primjerice, dodala je, može poslužiti za prebacivanje toga novca u dionice tvrtki Pavla Vujnovca, odnosno Enna grupe koja uskoro izlazi na burzu.

“Tim novcem Vujnovac bi onda mogao, na primjer, otkupiti Fortenova grupu, bivši Agrokor. Dakle, riječ je o prikrivenoj državnoj subvenciji koja je izričito zabranjena europskim zakonima”, ocijenila je Puljak.

Istaknula je da je to “upozorenje svim građanima da moraju reagirati na ovu jednostavnu pljačku sredstava”.

“Na primjer, svi oni koji do sada imaju u drugom stupu 20.000 eura, tisuću njihovih eura na ovaj način može se transferirati u privatne džepove. I zato pozivam građane da zaista burno reagiraju, sprema se pljačka njihove mirovine, pljačka njihove budućnosti”, zaključila je Marijana Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare