Marko Špoljar: Umjesto da se dohvati vodstva HRT-a, Milanović vrijeđa dopisnika

Vijesti 09. svi 202109:41 > 10:03 3 komentara
Zoran Milanović
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Političke aktualnosti tjedna u Točki na tjedan komentirali su Marko Špoljar (Jutarnji list, Globus) i Ivan Hrstić (N1).

Komentirali su istup predsjednika Zorana Milanovića i oštre kritike koje je iznio na račun HRT-a.

VEZANE VIJESTI

“Umjesto da se dotakne ravnatelja HRT-a ili uredništva, on vrijeđa nekog dopisnika, koji radi za četiri puta manju plaću nego što ima najplaćeniji čovjek u njegovom uredu. I pitanje o javnoj televiziji svede se na uvrede i naravno da ovaj koji se našao s druge strane ove kanonade osjeti uvrijeđeno. Milanović, nažalost, ima pravo, ali nikako da se ta debata pretvori u nešto konstruktivno”, rekao je Špoljar.

Hrstić smatra da kolege novinari ne mogu odgovarati za uredničke odluke ili vodstvo javnog medijskog servisa. “To je javni mobbing, pred kamerama, ne možeš nadjačati predsjednika pred kojim stoje sve kamere i svi mikrofoni. Taj novinar ničime to nije zaslužio, predsjednik vjerojatno nije ni znao ime tog novinara, nego je imao značku HRT-a i to je sva njegova krivica. Da se to dogodilo dok je Milanović bio premijer, a Ivo Josipović predsjednik države, taj bi novinar vjerojatno dobio otkaz”, rekao je Hrstić, dodavši da je Milanović taj koji je mogao urediti stanje na HRT-u.

“On kad je došao na vlast, došla je metla na vlast i pometeni su svi”, rekao je Hrstić.

Što se tiče izbora Zlate Đurđević na mjesto šefice Vrhovnog suda, Špoljar je rekao da je ovim istupima Đurđević otežana mogućnost da bude imenovana. “Ja ne vidim način kako može biti imenovana u ovim okolnostima parlamentarne većine, a ne vidim ni kako netko drugi može biti imenovan bez podrške predsjednika. Ovo je pat pozicija”, rekao je Špoljar, dodavši da sukob premijera i predsjednika eskalira i izvan medijskog prostora pa se seli i na društvene mreže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare