Martinović: Nema osnove za žalbu Ministarstva na odluku upravnog suda

Vijesti 25. svi 202114:29 > 14:38 0 komentara
N1

Danijel Martinović iz udruge "Dugina obitelj" gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao žalbu Ministarstva odluku Upravnog suda prema kojoj istospolni životni partneri mogu pristupiti procjeni da postanu posvojitelji.

“Da, istina je. Šegota i Kožić su dobili presudu da mogu pristupiti procjeni za posvojitelje, ali Ministarstvo se odlučilo žaliti na presudu pa ćemo vidjeti kako će se situacija razviti”, rekao je na početku.

Objasnio je i što piše u žalbi:

“Ministarstvo kaže da presuda nije dovoljno jasno obrazložena iako se u presudi Upravni sud poziva na Ustav, Zakon o životnom partnerstvu i Zakon o udomiteljstvu. Konzultirali smo se s pravnicama koje su rekle da nema osnove za žalbu i ovo nam se čini kao kupovanje vremena”.

VEZANE VIJESTI

“Političarima je lakše da sudovi donose odluke umjesto njih”

Rekao je i kako ne može nagađati za što se vrijeme kupuje, ali da su možda razlog lokalni izbori.

“Vidimo da je i u nekim drugim slučajevima našim političarima, bez obzira na to jesu li lijevo ili desno, lakše da sudovi donose odluke umjesto njih”, kaže.

“Nama je nelogično da se priča razvlači kad imate ljude koji žele postati posvojitelji, s druge strane djecu koja provode djetinjstvo u domovima i s treće strane Ministarstvo koje tvrdi da želi povećati broj udomitelja i posvojitelja, a onda ulažu žalbu na tužbu koja omogućava to što oni propagiraju”, dodao je.

Rekao je kako u jednu ruku nisu nisu iznenađeni jer su istu politiku vidjeli i kada se raspravljalo o Zakonu o udomiteljstvu, ali:

“Iznenadilo nas je što smo dva tjedna prije presude bili na sastanku u Ministarstvu gdje nam je kabinet ministra potvrdio kako su zadovoljni razvojem situacije sa strane istospolnog udomiteljstva, bili su jako upoznati sa slučajem Šegote i Kožića, izrazili su podršku i rekli su da kao društvo trebamo rasti. Mislim da je to sve bilo zbog nesretnog slučaja gdje je poginulo dijete od dvije godine pa su htjeli ublažiti situaciju”.

“Zatražili smo čim brže suđenje”

Rekao je i kako direktno s ministrom Josipom Aladrovićem nisu razgovarali, ali da su se nadali tome.

Za Šegotu i Kožića koji su protagonisti ove priče, kaže:

Rekao bih da su i isto razočarani, a s druge strane opet je očekivano od vladajuće garniture. Srećom imaju pune ruke posla s dvoje udomljene djece. Nadaju se da se neće morat čekati još pet godina da se priča razriješi. Mi smo zatražili da dobiju čim brže suđenje u ovom slučaju. Nadam se da će čim prije biti rješena situacija tako da svi parovi koji žele mogu posvojiti”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!